5 İlde Daha Giriş Çıkış Yasaklandı

Dün coronavirüsle mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak iline giriş çıkışlar yasaklandı. Bu yasaklara 31 ilin çevrelediği 5 il daha dahil oldu.

04.04.2020-14:04 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-13:53) 5 İlde Daha Giriş Çıkış Yasaklandı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Bu tarihten sonra sıkı önlemler alınmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamalarda, salgınla mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak iline 15 gün süreyle giriş çıkışlar yasaklandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu gece itibarıyla 30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi, belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda, ilaç ve temizlik malzemesi gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakli ile İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacaktır." dedi.

Bu kararın ardında 5 ilimiz için mecburi olarak aynı yasak uygulandı. 31 şehirden giriş yapılabilen şehirler de yasak kapsamına sokuldu. Yalova, Karaman, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman 15 gün boyunca giriş çıkışa kapalı olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal