45 Günde Bitecek Denilmişti, Atatürk Havalimanı'ndaki Hastanenin İçinden İlk Görüntü

İstanbul Atatürk Havalimanı yerleşkesinde inşası süren salgın hastanesinde sona geliniyor. 1008 yatak kapasiteli hastanenin içini ilk defa TRT Haber görüntüledi.

05.05.2020-11:51 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-11:41) 45 Günde Bitecek Denilmişti, Atatürk Havalimanı'ndaki Hastanenin İçinden İlk Görüntü

İstanbul Atatürk Havalimanı yerleşkesinde inşası süren salgın hastanesinde sona geliniyor. 1008 yatak kapasiteli hastanenin içini ilk defa TRT Haber görüntüledi.

Coronavirüs pandemisiyle mücadelede ciddi bir merkez olması planlanan Atatürk Havalimanı yerleşkesine yapılan hastanenin inşa çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeledikten sonra inşaatına 9 Nisan'da başlanan ve 1008 yatak kapasiteli olacağı aktarılan Atatürk Havalimanı Hastanesi ile alakalı çalışmalar, 4 bin kişinin çalışmasıyla 3 vardiyayla yürütülüyor.

Neredeyse bir aydır devam eden hummalı faaliyetlerle hastanenin bir takım blokların bitirildiği görülürken, inşa çalışmasının 24 Mayıs'ta bitmesi tahmin ediliyor.

SALGIN, DEPREM VE AFET HASTANESİ OLARAK KULLANILACAK

İnşası hızla süren hastanenin salgın, deprem ile afet hastanesi olarak kullanılması amaçlanıyor.

184 bin metrekare alana inşa edilen hastane, 70 bin metrekare kapalı alanı olacak. 1008 tane yatak kapasiteli olan merkezde gerektiğinde her oda yoğun bakıma çevrilebilecek.

Bu sağlık merkezi bitirildiğinde, MR, ameliyathaneleri, triyaj odaları, laboratuvarları, anjiyo ve ekoları ve ultrasonlarıyla tam teşekküllü bir hastane altyapısı olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Nisan'da yaptığı açıklamasında, İstanbul'da Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de iki hastane inşa edileceğini açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal