430 Kişilik İşe Bin 662 Kişi Başvurdu

Siverek Belediyesi'nin 430 kişilik açtığı iş ilanına 1662 kişi başvurdu. Başvurunun bu kadar fazla olması sebebiyle Büyükşehir Kültür Merkezi'nde kura çekildi.

02.07.2018-17:23 - (Son Güncelleme: 02.07.2018-17:16) 430 Kişilik İşe Bin 662 Kişi Başvurdu

Siverek Belediyesi'nde, TYP çerçevesinde, 430 kişinin 9 ay süre ile işe alınacağı ilan edildi. Geçici işte çalışmayı talep eden 1662 kişi, İŞKUR İl Müdürlüğü'ne başvuru yaptı.

Başvuru sayısının, işe alınacak kişi kontenjanından fazla olması sebebiyle işe alınacak kişiler kura çekimiyle tespit edildi. Fırat Mahallesi'nde yer alan Büyükşehir Kültür Merkezi'nde, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine, başvuru yapanlar geldi.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, "Toplum faydasına çalıştırılmak için İŞKUR'la gerçekleştirdiğimiz protokol çerçevesinde kısa süreli olarak belediye hizmetlerinde 9 ay çalıştıracak olan işçilerin kura çekimi için buradayız.

Bizim idare anlayışımızda adam kayırma ve ayırım söz hususu olamaz. 2 sene süresince İŞKUR'dan işçi çalıştırmadık. Çünkü kura çekimi olmadan kimsenin hukukuna girmek istemiyoruz. Bütün Türkiye’de kameralar ve noter huzurunda kuralar çekildi. Gönül ister ki hepinizi işe kabul edelim. Fakirliği çok iyi tanıyorum, yokluğun ne demek olduğunu çok iyi tanıyorum.

Annemden belediye başkanı olarak doğmadım. Şunu bilmenizi isterim ki en küçük bir şaibe de işçi alımlarını iptal ederim" diye konuştu.

Kura, 2 saat devam ederken, işe alınacak kişiler de tespit edildi. Kurada adları çıkanlar, büyük mutluluk yaşadı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal