4 Günde 90 Bin İdlib'li Türkiye Sınırına Göç Etti

Esad rejimi Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırıları neticesinde, son 4 gün içerisinde 90 bin sivil daha Türkiye sınırı etrafına göç etti.

07.02.2020-17:54 - (Son Güncelleme: 07.02.2020-17:47) 4 Günde 90 Bin İdlib'li Türkiye Sınırına Göç Etti

Bölgede göç bilgileriyle ilgili çalışma gerçekleştiren Suriye Müdahale Koordinatörlüğünden alınan veride; İdlib kent merkezi, Eriha, Serakib ve Cebel Zaviye bölgeleri ve Halep'in batısı ve güneyinden Türkiye hududuna sivillerin göçü sürmekte.

4 GÜNLÜK SAYI

Esad ordusu ile İran yardımlı terörist gruplardan meydana gelen rejim güçleri ve Rusya'nın saldırıları neticesinde, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde bulunan konu olan bu bölgelerden son 4 gün içerisinde 90 bin sivil daha göç etmek zorunda kaldı.

Göç edenlerin büyük bölümü, Türkiye sınırı hattındaki kamplar bölgesine giderken bir bölümü de Türkiye'nin terörden temizlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sığınıyor.

GÖÇ SAYISI 2 MİLYONA YAKLAŞTI

İdlib'in güneyi ve güneydoğusu ile Halep'in batı ve güney kırsalındaki yerleşimlerinden Ocak 2019'dan bu yana Türkiye sınırı etraflarına göç edenlerin sayısı 1 milyon 767 bine geldi.

YARDIM BEKLİYORLAR

Diğer taraftan İdlib il merkezinden sivillerin kaçışı çoğalıp giderken Halep'in batı ve güney kırsalındaki Daret İzze, Etarib, Hıreytan, Hayyan, Anadan ve Ayncara gibi bölgelerden de göçler devam ediyor.

İdlib'deki kampların dolması, yeni çadırlar için yer olmaması ile altyapının sağlanmaması ve yardımların azalması sebebiyle binlerce sivil, sığınacak yer bulmakta zorluk çekiyor.

Saldırılardan kaçarak evsiz,yurtsuz kalan ve temel yaşam gereçlerini edinmekte güçlük çeken binlerce göçmen aile, yardım istiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal