4 Askerin Şehit Olduğu Kazanın Ardından 4. Kara Havacılık Alay Komutanı Görevden Alındı

İstanbul Çekmeköy'de düşen helikopterde 4 asker şehit olmuştu. Olayın sonrasında soruşturma devam ederken, 4. Kara Havacılık Alay Komutanı görevden alındı.

14.02.2019-15:13 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-15:06) 4 Askerin Şehit Olduğu Kazanın Ardından 4. Kara Havacılık Alay Komutanı Görevden Alındı

İstanbul Çekmeköy'de, Kirazlıdere Mahallesi'nde yer alan Parkverde Sitesi civarına UH-1 tipi bir askeri helikopter düşmüş ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazada 4 askerin şehit düştüğünü duyurmuştu. Milli Savunma Bakanlığı yayınladığı açıklamada, 4. Kara Havacılık Alay Komutanı'nın vazifeden alınarak farklı bir birimde görevlendirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yayınlanan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"SORUŞTURMANIN SAĞLIKLI YÜRÜYEBİLMESİ İÇİN"

"İstanbul'da meydana gelen helikopter kazası ile alakalı olarak, olayın sonrasında son derece hızlı ve geniş çerçeveli başlatılan idari ve adli soruşturma bitmemişken, hiçbir sebebe dayanmayan asılsız bir takım iddiaların meydana atılması çirkin ve inciticidir. Önceden de söylendiği gibi, gerçekleştirilen incelemeler sona erdiğinde sonuç kamuoyuyla paylaşılacaktır. Soruşturmanın sağlıklı yapılabilmesi için 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanımız başka bir birimde vazifelendirilmiştir."

NE OLMUŞTU?

4. Kara Havacılık Alayı'na ait UH-1 tipi bir askeri helikopter tespit edilemeyen bir nedenden ötürü, Çekmeköy ilçesi Kirazlıdere mahallesinde yer alan Parkverde sitesinin park olarak kullandığı alana düşmüştü. Kazada 4 asker şehit düşmüştü. Olayla alakalı soruşturma açılmıştı.

Kazanın sonrasında 4. Hava Alay Komutanlığı'nın taşınması için çalışma başlatılmıştı. Geçen sene İstanbul Sancaktepe'de de eğitim uçuşu için havalanan askeri helikopter binaların arasına düşmüş, olayda 5 asker şehit düşmüştü.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal