38 İlde Dev FETÖ Operasyonu: 128 Kişiye Gözaltı Kararı

FETÖ'nün TSK'daki mensuplarına "mahrem imamlık" yaptığı iddia edilen kişilere karşı operasyon başlatıldı. İzmir'de 54, Balıkesir'de 24 Konya'da ise 50 zanlı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

04.02.2020-09:21 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-10:10) 38 İlde Dev FETÖ Operasyonu: 128 Kişiye Gözaltı Kararı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bugün Konya merkezli 22 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. FETÖ'nün TSK'deki mensuplarına "mahrem imamlık" yaptığı iddia edilen 50 suçlu hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PYD soruşturması kapsamında ise, aralarında esnaf ve iş insanlarının bulunduğu 54 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Yakalanmaları için 5 ilde operasyon başlatıldı.

İZMİR MERKEZLİ 5 İLDE FETÖ ESNAF VE İŞ YAPILANMASINA OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün esnaf ve iş adamları yapılanmasına yönelik soruşturma başlatıldı.

Aleyhlerinde ihbar, beyan, Bank Asya hesap artışı, KHK ile kapatılan dernek ve sendika üyeliği gibi deliller olan, aynı zamanda 43'ü hakkında örgütün sözde mütevellisi olduklarına ilişkin ifadeler bulunan toplam 54 şüpheliyi yakalamak maksadıyla İzmir merkezli İstanbul, Aydın, Kütahya ve Denizli illerinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

İKİ İLDE DAHA HAREKETE GEÇİLDİ

Balıkesir merkezli 11 ilde FETÖ'nün adliye ve ceza infaz kurumlarındaki yapılanmasına yönelik tahkikatta 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütünün "adliye mahrem imamları" ile irtibatlı olduğu öne sürülen icra müdür yardımcısı, infaz koruma memuru ve zabıt katiplerinin yanı sıra "polis ve adliye mahrem imamı" oldukları öne sürülen zanlılar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 11 ilde 24 zanlının yakalanması için eş zamanlı operasyon başlattı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal