31 Mart Yerel Seçimlerinde El Değiştiren İller

31 Mart Yerel Seçimleri artık sona ermiş oldu. Seçimlerde ise toplamda 25 il el değiştirdi. İşte el değiştiren iller ve partileri.

01.04.2019-13:22 - (Son Güncelleme: 01.04.2019-13:14) 31 Mart Yerel Seçimlerinde El Değiştiren İller

31 Mart yerel seçim sonuçlarında resmi olmayan oranlar ilan edildi. Toplamda 25 ilin belediyesinde değişikliler oldu.

İşte el değiştiren şehirler ve partileri....

AK Parti

AK Parti bu seçimde 2014 seçimlerinde elde ettiği 15 şehirde sandıktan birinci parti olarak çıkamadı. AK Parti MHP'ye yedi CHP'ye ise sekiz şehrin belediye başkanlığını verdi. AK Parti buna cevap olarak HDP'den üç, CHP'den iki ve MHP'den ise bir ili aldı. AK Parti, HDP’den Ağrı, Şırnak ve Bitlis’i aldı.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi il sonçlarına göre Giresun ve Zonguldak'ı AK Parti'ye verirken, yeniden aday göstermediği Mehmet Siyam Kesimoğlu ise bağımsız aday olarak Kırklareli'de tekrar belediye başkanı oldu.

CHP kaybettiği üç belediyeye karşılık Ankara başta olmak üzere Adana, Antalya, Artvin, Bilecik, Bolu, Mersin, Kırşehir ve Ardahan'ı Cumhur İttifakı'ndan aldı. Şimdilik netleşmeyen sonuçlara göre İstanbul'da da Cumhur İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu yarışı önde götürüyor. CHP, Ardahan dışında kazandığı tüm yerlere Millet İttifakı'yla ortak bir biçimde girdi.

MHP

31 Mart seçimlerinde en karlı çıkan partilerden bir tanesi Milliyetçi Hareket Partisi oldu. MHP, Adana ve Mersin'de CHP'nin, Isparta'da AK Parti'nin ve Kars'ta ise HDP'nin gerisinde kaldı. Fakat MHP, Cumhur İttifakı'yla ortak aday göstermediği Amasya, Çankırı, Erzincan, Kastamonu, Kütahya, Bayburt ve Karaman'ı ise AK Parti'den aldı.

HDP

Halkların Demokratik Partisi bu seçimde 2014 senesinde kazandığı dört şehri geri alamadı. HDP, Ağrı, Bitlis ve Şırnak'ı AK Parti'ye Tunceli'yi ise Türkiye Komünist Partisi adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'na kaptırdı. HDP'nin bu seçimde Kars'ı ise MHP'den aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal