30 Düzensiz Göçmen, Yunan Askerleri Tarafından Darp Edilip Türkiye Sınırına İtildi!

Yunan hudut askerleri tarafından darp edildikten sonra Türkiye'ye itilen 30 düzensiz göçmen tedavi altına alındı.

21.11.2019-12:28 - (Son Güncelleme: 21.11.2019-13:04)

Yunan hudut askerleri tarafından darp edildikten sonra Türkiye'ye itilen 30 düzensiz göçmen tedavi altına alındı.

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı hudut birliği askerleri, İpsala ilçesi yakınlarındaki askeri yasak bölgede yaptıkları kontrollerde aralarında darp edilmiş kişilerin de bulunduğu 30 düzensiz göçmeni kurtardı.

Yaralı 3 göçmen tedavi altına alındı. Vücutlarında darp izleri bulunan göçmenler, yaşadıklarını tercüman aracılığıyla dile getirdi. Düzensiz göçmenler, sağlık kontrolünün ardından İl Göç İdaresine  sevk edildi.

"ASKER BENİ TÜFEKLE DÖVDÜ, VÜCUDUMUN HER TARAFI MORARDI"

Pakistan uyruklu Süleyman Biyen, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bizi bir evde iki gün tuttular, yemek ve su vermediler. Sonra nehir kenarına getirdiler ve dövmeye başladılar. Asker beni tüfekle dövdü, vücudumun her tarafı morardı. Allah razı olsun Türkiye'den, tedavimi yaptırdı. Bize su ve yemek verdiler " 

Afganistan uyruklu Bilal Tahi de içinde bulunduğu duruma yönelik şunları aktardı: "Bir gün orada kaldıktan sonra beni zorla nehre attılar. Kendimi Türk askerine teslim ettim. Asker alır almaz beni hastaneye götürdü. Çok şükür buradayım ve iyiyim." 

Alman Bild gazetesinin Yunanistan muhabiri Lianna Spiropulu, söz konusu duruma yönelik: "İnsanlar, naylon çadırlarda yağmur, soğuk ve çamurdan korunmak için toprak üzerine plastik, tahta ve mukavva sererek yataklarını kuruyor. Her yer çöp dolu, bazı noktalarda çöplükten adım atılmıyor." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal