30 Bin Kişiyi Dolandırıp Kırmızı Bültenle Aranan Zanlı Gürcistan'da Yakalandı

İzmir'de kurduğu şirket üzerinden yaklaşık 30 bin kişiyi kandırıp haksız kazanç sağladığı anlaşılan ve hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan şüpheli, Gürcistan'da gözaltına alındı.

13.02.2020-13:47 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-15:10) 30 Bin Kişiyi Dolandırıp Kırmızı Bültenle Aranan Zanlı Gürcistan'da Yakalandı

İzmir'de "çok yatır, çok kazan" mottosuyla kurduğu şirket üzerinden yaklaşık 30 bin kişiyi kandırıp haksız kazanç sağladığı anlaşılan ve yurt dışına çıkmasının ardından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan şüpheli, Gürcistan'da gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, "saadet zinciri" yöntemiyle dolandırıcılık yapan Atakan A'nın Gürcistan'da olduğu bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, bu ülkedeki güvenlik güçleriyle irtibata geçti.

 Atakan A'nın Batum'da bir evde gizlendiğinin anlaşılmasının ardından yapılan ortak operasyonda gözaltına alınan şüphelinin Türkiye'ye iade sürecinin başlatıldığı tespit edildi.

 30 BİN VATANDAŞTAN 10 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE PARA DOLANDIRDI

 "Epitelyum internet reklamcılığı" olarak tanınan ve yüksek kâr payı vaadiyle Türkiye genelinde yaklaşık 30 bin kişiden 10 milyon liranın üzerinde parayı hesabına almasının ardından yurt dışına kaçtığı tespit edilen Atakan A'nın, Türk makamlarının başvurusu üzerine bir süreden beri kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı.

 Kamuoyunda "İkinci tosuncuk vakası" olarak tanınan olayda, "çok yatır çok kazan" sloganı ile kandırılan vatandaşlara belli bir ücret karşılığında "reklam paketi" satılıyor ve yüksek kâr vaadinde bulunuluyordu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal