3 Yıldır Felçli Olan Adam Depremde Ayaklandı

Elazığ’da 3 yıldır yatağa bağlı olan 70 yaşındaki Kenan Gül, deprem anında yürümeye başlayarak panikle kendini dışarı attı.

08.02.2020-12:34 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-13:38)

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde, rahatsızlığı nedeniyle belden aşağı kısmi felç geçiren ve son 3 yıldır yatağa bağlı yaşayan 70 yaşındaki Kenan Gül, deprem anında ailesine kendisini bırakmasını söyledi.

Kızları dış kapıdayken baba Gül, deprem başladığı an kızlarına kendisini bırakıp gitmelerini söylemişti. Daha sonra deprem şiddetini artırınca kendisi de bir anda ayağa kalkarak yürüdü ve dışarı çıktı.

Şu an eşi ve iki kızı ile birlikte deprem sonrası kurulan çadır kentte kalan yaşlı adam, ailesi ile birlikte dışarıda yürümenin tadını çıkarıyor.

Hastalığı hakkında bilgi vererek deprem anında yürümeye başladığını anlatan Kenan Gül, “Benim hastalığım, belden aşağı tutmuyordu. Alt kısımları hissetmiyordum. Üç sene boyunca yatağa bağlıydım. Bu depremde de anlık korkudan dolayı birden ayaklandım ve baktım ki dış kapının önündeyim. Yürüyemiyordum, depremin korkusundan mı artık Allah’tan mı ne artık bilmiyorum. Deprem anında zaten kızlarıma kalkın siz gidin dedim. Onlar çıktı ama depremin şiddeti sonradan gelince demek ki ben de korktum dışarı çıktım. Ondan sonra komşular gelip kollarımdan tutup dışarı çıkardılar.” dedi.

Yürüdüğü için çok mutlu olduğunu da ifade eden Gül, “Kirada oturuyorduk. Bizim evimiz yok. Gezmede de uzun vadeli yürüyemiyorum yolda durup dinleniyorum. Ancak şuan yürüyorum çok iyi. Öyle bir felaketi Allah düşmanımın başına vermesin. Benim düşmanım da olsa yürümesini isterim.” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal