3 Polisi Şehit Eden Şizofren Şahsı Öldürdüğü İddia Edilen Polisler Beraat Etti

Antalya'da 3 polisi şehit eden şizofren şahsı işkence ederek öldürdükleri iddia edilen 22 polis memuru hakkında karar verildi. Davada tüm polisler beraat etti.

22.01.2019-18:03 - (Son Güncelleme: 22.01.2019-20:03) 3 Polisi Şehit Eden Şizofren Şahsı Öldürdüğü İddia Edilen Polisler Beraat Etti

Antalya'da 3 polisi şehit düşüren şizofreni tedavisi gören Çağrı Danışman'ın işkence yapılarak öldürüldüğü iddiası ile alakalı açılan davada, 22 polis beraat etti.

OLAYDA 3 POLİS ŞEHİT OLDU

Muratpaşa ilçesi Turgut Reis Caddesi'nde, 4 Ekim 2012 günü akşam saatlerinde, şüpheli bir şahsın dolaştığı ihbar edildi. Olay yerine gönderilen motosikletli polis ekibine, şizofreni tedavisi gören Çağrı Danışman tarafından ateş açıldı. Polis memuru Mehmet Çolak şehit düşerken, meslektaşı Fatih Dinç ise devrilen motosikletin altında kaldı. Çolak'ın tabancasını da alarak araçla kaçan Danışman, cezaevi kavşağında barikat kuran polis memurları Abdullah Bülbül ve Mustafa Kılınç'ı da şehit etti. Fatih Mahallesi'nde vurularak ele geçirilen Danışman, sağlık personelleri tarafından ambulansla hastaneye sevk edilirken, yolda hayatını kaybetti.

22 POLİS HAKKINDA 'İŞKENCE' DAVASI AÇILDI

Çağrı Danışman'ın ailesi, oğullarının ele geçirildikten sonra dövülüp işkence yapılarak öldürüldüğü söylemi şikayetçi oldu. Şikayet ardından operasyona katılan 22 polis hakkında 'kasten öldürme' ve 'kendini savunamayacak şahsa işkence yapma' suçlarından dava açıldı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları ile şikayetçi Melek Danışman ve avukatı Münip Ermiş katıldı.

TÜM SANIKLAR BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti, bütün sanıkların beraatine karar verdi. Çağrı Danışman'ın annesi Melek Danışman, karara tepki gösterdi. Oğlunun, polisler tarafından linç edildiğini iddia eden Melek Danışman, "Oğlumun burnunu, çenesini, alnını, omzunu, kolunu, dişlerini kırmışlar. Sokak ortasında oğluma işkence yapılmış. Bu işkenceyi ben mi yaptım? Türkiye'de hukuk bitti. Oğluma bunu yapan polisleri ve mahkeme heyetini Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

Melek Danışman'ın avukatı Münip Ermiş, davayı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal