3 Kurucunun İstifasının Ardından İYİ Parti'den İlk Açıklama

Kurucu üyeler Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu'nun istifa etmesinin ardından İYİ Parti'den ilk açıklama geldi. Açıklamada karara saygı duyulduğu belirtilirken, istifa gerekçelerinin siyaset vicdanına uymadığı görüşündeyiz denildi.

06.08.2018-13:24 - (Son Güncelleme: 06.08.2018-13:27)

İYİ Parti'de kurucu üyeler Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu'nun istifalarının sonrasında parti yönetiminden ilk açıklama yapıldı.

"SİYASET, VİCDANI OLAN BİR KURUMDUR"

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, istifalar ardından gerçekleştirdiği açıklamada, "Yaşamın her kısmında olduğu gibi, siyasette de istifa tek taraflı bir karardır. Siyaset, 'insan kazanma' sanatı olmakla beraber, vicdanı da olan bir kurumdur.

"GEREKÇELERİNDEKİ SİYASİ PARTİ TARİFİ..."

Sayın Bor, Sayın Halaçoğlu ve Sayın Yeniçeri'nin istifa kararlarını saygıyla karşılıyoruz. Fakat, açıklamalarındaki siyasi parti tarifinin, geçmiş deneyimlerinin tersine son çalıştayımızda da olduğu gibi, fikirlerini rahatça söyledikleri İYİ Parti'ye ve siyaset vicdanına uymadığı görüşündeyiz. Kararlarının kendileri için hayırlı olmasını temenni ederiz" dedi.

İSTİFA GEREKÇESİ NEYDİ?

İstifa kararının sonrasında ortak basın açıklamasında konuşan Halaçoğlu, şu sözleri söyledi: "Gösterilen tavırlar Kurultay'da bir biçimde değişimin olmayacağını ifade etmektedir. Ben yada bir kişi üstüne oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin benzerinin yenilendiğini görmek bizi son derece üzmüştür. Bu nedenle böyle bir siyasi anlayış içinde pozitif bir sonuca varmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm vazifelerimizden, gerekse İYİ Parti'den istifa ediyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal