3 Kişinin Ölümüne Neden Olan Yazar Emrah Serbes'in Cezası Onandı

İzmir'de trafik kazası neticesinde 3 kişinin ölümüne neden olmak suçundan 13 sene 4 ay hapisle cezalandırılan yazar Emrah Serbes'in cezası istinafta onandı.

11.12.2018-12:50 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-14:16) 3 Kişinin Ölümüne Neden Olan Yazar Emrah Serbes'in Cezası Onandı

İzmir'de trafik kazası neticesinde 3 kişinin ölümüne sebep olmak suçundan 13 sene 4 ay hapisle cezalandırılan yazar Emrah Serbes'in cezası, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi tarafından onandı.

3 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞTU

Aydın otoyolunda, araçlarına arkadan çarptığı Ayhan Özçelik (59), eşi Nilgün Özçelik (51) ve kızı Zeynep Özçelik'in (16) hayatını kaybetmesine sebep olan yazar Emrah Serbes, 'Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne neden olmak' suçundan yargılandığı İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada 13 sene 4 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

SOSYAL MEDYADAN İTİRAF ETMİŞTİ

Kazanın sonrasında aracı kendisinin kullandığını iddia eden Kenan Doğru tutuklanmıştı. Fakat bu aşamada; babasını, annesini ve kız kardeşini kazada kaybeden Ahmet Mert Özçelik'in avukatı Burcu Ece Güler, savcılığa dilekçe vererek, sürücünün değişme olasılığı olduğunu, bu sebeple soruşturmanın Emrah Serbes doğrultusunda genişletilmesi ve bu doğrultuda kanıtların toplanması talebi yapmıştı.

Savcılık tarafından istek kabul edilerek, soruşturma genişletildi ve yeni kanıtların toplanmasına karar verildi. Delillerin toplandığı dönemde 'Behzat Ç.' kitaplarının yazarı Emrah Serbes, kazadan 6 gün sonra sosyal medya üstünden itiraf mektubunu paylaşarak, sürücünün kendisi olduğunu duyurmuştu. Torbalı Adliyesine giden Serbes, suçunu itiraf ederek, teslim olmuştu.

"KARDEŞİM SENDEN ÖZÜR DİLERİM"

Emrah Serbes ifadesinde anne, baba ve kardeşini yitiren Ahmet Özçelik'e dönük, "Ahmet kardeşim senden özür dilerim. Bu bir kazaydı. Herkesin başına gelebilir. Hava karanlıktı, yağışlıydı. Bir anda aracı önümde fark ettim. Kurtarmaya çabaladım, kurtaramadım. Olay anında alkollü değildim. Karar verirken lütfen bunları düşünün." demişti.

EMRAH SERBES KİMDİR?

Emrah Serbes, 27 Ocak 1981 tarihinde Yalova'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı Bölümü'nden mezun olan Emrah Serbes, bazı gazetelerde ve dergilerde yazarlık ve söyleşiler gerçekleştirdi. İlk öykü kitabı olan Erken Kaybedenler, 2009'un Haziran ayında satışa çıktı. Bir dönem TV'de ekranlara gelen polisiye dizisi Behzat Ç.'nin bazı bölümlerinde yazarlık yapan Emrah Serbes, aynı zamanda Behzat Ç: Seni Kalbime Gömdüm isimli sinema filminin de senaristliğini yaptı.

İsminin daha fazla duyulmasına neden olan Behzat Ç. senaristliği, onun değişik çevreler tarafından tanınmasını sağladı ve popüler bir yazar oldu. Son olarak iletişim yayınlarından Deliduman isimli kitabı yayımlanmıştır. Kısa hikayeler kaleme alan Emrah Serbes, aylık olarak çıkarılan KAFA dergisinde düzenli olarak yazıyordu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal