28 Şubat Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı! 21 Sanığa Müebbet

28 Şubat sürecine dair 103 sanıklı davada gerekçeli karar açıklandı. Mahkeme, REFAHYOL hükümetin istifasıyla faillerin eylemleri arasında nedensellik bağı bulunduğu ifade etti.

03.07.2018-23:00 - (Son Güncelleme: 03.07.2018-22:54) 28 Şubat Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı! 21 Sanığa Müebbet

28 Şubat sürecine dair 103 sanıklı davada, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de aralarında olduğu 21 sanığın müebbet hapse mahkum edilmesine, 68'inin beraatine, 14 sanık hakkındaki mahkeminin ise düşürülmesine dair gerekçeli karar açıklandı.

28 ŞUBAT DAVASINDA 21 SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Yiğitsoy ile Üye Hakimler Turhan Kök ve Tuba Büyükşahin'in yazdığı gerekçeli karar bitirildi ve UYAP'a yüklendi.

Toplam 3 bin 833 sayfalık gerekçeli kararda, "Dava konusu olayda, hükümeti cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etme eylemini gerçekleştirmek üzere, bir kısım sanıkların önceden gizlice ittifak etmiş̧ oldukları anlaşılmaktadır’’ ifadeleri kullanıldı.

REFAHYOL Hükümeti'nin istifa ettirilmesi ile sanıkların eylemleri arasında nedensellik bağı bulunduğu ifade edilen gerekçeli kararda, "faillerin fikir ve eylem birliği içinde ve bir organizasyon dahilinde atılı suçu işledikleri" ifadelerine yer verildi.

Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) 54. Hükümeti düşürme gayesiyle çalışma yürüttüğü belirtilen gerekçeli kararda, dönemin Genelkurmay Başkanı Karadayı ve Genelkurmay 2. Başkanı Bir'in, "54. Hükümetin düşürülmesine yönelik tüm faaliyetlerden bilgileri olduğu" ve "suça iştirakleri konusunda mahkemenin tam bir vicdani kanaate vardığı" ifade edildi.

Mahkeme heyeti tarafından verilen kararda, "Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiçbir unsuruna demokratik düzeni ortadan kaldırma, askeri dikta kurulmasına yol açabilecek askeri müdahalede bulunma yetkisi vermediği" ifadeleri kullandı.

Son Dakikia Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal