26 Hakim ve Savcı FETÖ'yle İrtibatı Nedeniyle Görevden Uzaklaştırıldı

HSK 2. Dairesi, FETÖ ile iltisak ve irtibatları nedeniyle 26 hakim ve savcıyı görevden uzaklaştırdı.

10.07.2020-14:34 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-14:52) 26 Hakim ve Savcı FETÖ'yle İrtibatı Nedeniyle Görevden Uzaklaştırıldı

Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesi her alanda devam ediyor. Özellikle ordudaki FETÖ'cülerin tespit edilmesiyle birlikte Türkiye bu alanda yükselişe geçerken, yargıdaki çalışmalar da devam ediyor. Son olarak, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulunca yapılan değerlendirmeler sonucunda, çözümlenen ByLock içerikleri, savcılık soruşturmalarında elde edilen sonuçlar, mahrem imamlara ait operasyonel hatlarla iletişim, ankesörlü örgütsel ardışık arama, HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların anlatımları dikkate alınarak 26 hakim ve savcının FETÖ ile irtibatı, iltisakı ve münasebeti bulunduğu kanısına varıldı.

Bu kapsamda 26 hakim ve savcı, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi gereğince görevden uzaklaştırıldı. Bahsi geçen 77'nci maddede, 'Hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, soruşturmanın selametine yahut yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebilir.' hükmü geçiyor.

Öte yandan görevden uzaklaştırılan Hakim ve savcıların, haklarındaki müfettiş raporu tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal