241 Komandomuz, Dualarla Beraber Suriye’ye Yolculandı

İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekât Tabur Komutanlığı’nda vazifeli 241 komando, 'Barış Gücü Harekâtı' çerçevesinde, Suriye’nin El Bab şehrine dualarla uğurlandı.

30.11.2020-14:26 - (Son Güncelleme: 30.11.2020-15:52)

241 komando, Adıyaman İl Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı’nda gerçekleştirilen merasimle Suriye’nin El Bab şehrine uğurlandı.

Kuran-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan merasimin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Türkiye Cumhuriyeti'nin pek çok ülkedeki gibi Suriye’de de güvenlik kuvvetleriyle barışa destek olmaya devam ettiğini dile getirdi.

''KUTSAL MÜCADELEYİ İNANIYORUZ Kİ KAZANACAĞIZ''

Yeşilyurt, şu ifadeleri kullandı:

“Ecdadımız geçmişte içinde bulunduğumuz ortamdan çok daha zor ve ağır şartlarda milletimizin istiklalini koruyup bu cennet vatanı bize nasıl emanet ettiyse, biz de bugün şanlı bayrağımız semada ebediyen dalgalandırmak için her zaman olduğu gibi yılmadan çalışacağız ve bu kutsal mücadeleyi inanıyoruz ki kazanacağız. Yürüttüğümüz mücadelenin, vatan topraklarımızı ve özgürlüğümüzü koruma, bayrağımızı ve ezanımız yaşatma, geleceğimize sahip çıkma mücadelesi olduğunu, işte karşımızda duran gurur verici bu tabloda görmekteyiz. Sınırlarımızda yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte, bizler birbirimize kenetlendiğimiz sürece, Allah’ın izniyle bu ülkenin sırtını yere getirebilecek hiçbir güç yoktur.”

''BİZİM HİLALİMİZ, MAZLUMA UMUT, ZALİME İSE KAHREDCİDİR''

Vali Mahmut Çuhadar da 241 komandoyu Suriye'nin El Bab şehrine yolculadıklarının altını çizerek, “Türkiye Cumhuriyeti sadece kendi milletinin umudu değil, gönül coğrafyasındaki bütün mazlumların umudu olan bir ülkedir. Şimdi de yanı başımızdaki coğrafyada masumların hakkını ve gözyaşını emanet almaya gidiyorsunuz. Sizler Suriye’de annesiz-babasız kalmış çocukların, yetimlerin, öksüzlerin övünç kaynağı ve beklediği şanlı askerlersiniz. Kahraman ordumuzun Suriye’de yazdığı destanlar şanlı tarihimize altın harflerle yazıldı. Bizim hilalimiz, mazluma umut, zalime ise kahredicidir. Kan ve gözyaşının sel olduğu coğrafyaya bugün 241 kahramanımızı gözlerinde azim, cesaret ve kararlılıkla gönderiyoruz. İnşallah 6 ay sonra vazifesini hakkıyla yerine getirmiş bir birlik olarak sizleri yine burada coşkuyla karşılarız.” şeklinde konuştu.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Açıklamalardan sonra önce kurban kesildi, sonra Komando Marşı okundu.

Duygusal dakikaların olduğu merasimde aileleriyle vedalaşan komandolar, İl Müftüsü Mehmet Taşçı’nın yaptığı duanın ardından Mehter Marşı eşliğinde Suriye’ye yolculadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal