24 Haziran Seçimi İkinci Tura Kalırsa Nasıl Yapılır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararını açıklamasının ardından akıllarda hem ikinci turun nasıl yapılacağı hem de YKS sınavının nasıl yapılacağı sorusu geldi. İşte bu soruların yanıtı...

18.04.2018-20:42 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-21:10) 24 Haziran Seçimi İkinci Tura Kalırsa Nasıl Yapılır

Gerçekleştirilecek erken seçimde herhangi bir aday rakiplerine karşı üstünlük kuramazsa seçimler ikinci tura kalacak. Anayasa'ya göre bu gibi ikinci tura kalma durumlarında ikinci tur, seçimi izleyen ikinci pazar günü gerçekleştirilmesi gerekiyor. Somut olarak ilk turda seçimi kazanan olmazsa seçimlerde ikinci tur 8 Temmuz Pazar günü yapılacak.

SEÇİMLERİN İKİNCİ TURA KALMASI DURUMUNDA

Seçimlerin 24 Haziran’da yapılmasının netlik kazanmasıyla sınav tarihleri değişen yaklaşık 2.5 milyon adayın kafasında yeni sorular oluştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalması durumunda 30 Haziran ve 1 Temmuz olarak açıklanan YKS tarihi tekrardan değişecek mi?

Anayasa’ya göre ikinci tur seçiminin, ilk seçimin ardından takip eden pazar yapılması gerekiyor. Bu sebeple YÖK sınav tarihinde değişiklik yaparken ‘ikinci tur’ ihtimalini de göz önünde bulundurdu.

24 Haziran’da ilk tur seçim yapılır ve ikinci tura kalırsa YKS açıklandığı gibi 30 Haziran ve 1 Temmuz’da gerçekleştirecek.

İkinci tur ise sınavdan sonraki hafta sonunda yani 8 Temmuz Pazar günü gerçekleştirecek.

İKİNCİ TURU BEKLEMEDİLER

YÖK görevlileri sınav için ikinci turun beklenmesi halinde hem eğitim öğretimin etkileneceğini hem de sınavın açıklanma takviminin gecikeceğini bildirdiler.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal