24 Haziran Oy Verme Gerekli Belgeler Neler? Oy Vermek İçin Kimlik Göstermek Şart Mı?

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala sizler için seçime giderken yanınızda bulunması gereken belgeleri derledi.

22.06.2018-15:32 - (Son Güncelleme: 22.06.2018-15:18) 24 Haziran Oy Verme Gerekli Belgeler Neler? Oy Vermek İçin Kimlik Göstermek Şart Mı?

NEREDE OY KULLANACAĞIM? TIKLAYIN

OY KULLANMA SAATLERİ

Tüm vatanda: 08.00 – 17.00

Dış Temsilciliklerde: 09.00 – 21.00 saatleri arası

Gümrük Kapılarında: 24 Saat (24 Haziran Pazar günü saat 17.00'a dek)

YSK SANDIK SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Oy verecek seçmenler hem e-devletten hem de YSK'nın resmi sayfasından T.C Kimlik Numarası, Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl ve Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No gibi bilgileri yazarak sorgulama gerçekleştirebilecek.

Gelen sayfa üstünden sorgulama işlemleri yapabilirsiniz. Sorgulama Tipi: T.C. Nüfüs Cüzdanı - T.C. Kimlik Kartı (Yeni)Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl .T.C. Kimlik Numarası Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No - Seri No ( Yalnızca yeni kimlikler için geçerlidir. ) Resim Doğrulama gibi bölümleri doğru bir biçimde doldurarak seçmen sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Oy Vermede Kimliğin Tespiti Sandık başına giden seçmen; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını barındıran; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı(TCKK), Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmî kurumlar tarafından verilen soğuk mühürlü kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı üyelerine verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini kesin bir şekilde ortaya çıkaran resimli, resmî nitelikteki belgelerden bir tanesini başkana verir ve seçmen sıra numarasını söyler. Bu belgelerden birini göstermeyen seçmen oy veremez. (298/87, 91). Belediyeler ile köy yada mahalle muhtarları tarafından hazırlanıp onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin ibrazında geçerli olmaz (298/87). Üstünde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunmayan fotoğraflı ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden kişinin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin haricinde ayrıca seçmen bilgi kâğıdını yada nüfus müdürlükleri tarafından verilmiş nüfus kayıt örneğini göstermesi mecburidir. Ceza infaz kurumlarında tutuklu veya taksirli suçlardan hükümlü olan seçmenlerden yukarıda sayılan kimlik belgeleri olmayanlar için, cezaevi idaresi tarafından verilmiş belge, kimlik belgesi yerine geçer.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal