23 Haziran Seçimlerine Hangi Partiler Katılacak?

31 Mart'ta Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın yarıştığı İstanbul seçimleri iptal edilmişti. Aradaki fark az olunca diğer partilerin tutumları da merak konusu oldu. İşte 23 Haziran'da seçime girecek ve girmeyecek olan partiler.

13.05.2019-13:53 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-13:35)

31 Mart'ta Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım haricinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadele eden ve 1.000'in üstünde oy alan diğer parti ve adayların 23 Haziran'da ne yapacağını sizler için araştırdık.

SAADET PARTİSİ, NECDET GÖKÇINA, 103 BİN 364 oy

İstanbul'da CHP ve AK Parti'nin sonrasında belediye başkanlığı seçiminde en fazla oyu alan üçüncü parti olan Saadet, şimdilik seçime katılım hususunda resmi bir açıklama yapmasa bile SP'nin adayı Necdet Gökçınar partide seçime katılma doğrultusunda fikir oluştuğunu ifade etti.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da kararlarını geniş bir istişarenin ardından açıklayacaklarını söyledi.

DEMOKRATİK SOL PARTİ, MUAMMER AYDIN, 30 BİN 884 OY

İBB Başkanlığı seçiminde dördüncü basamakta olan Demokratik Sol Parti'nin adayı Muammer Aydın, 12 Mayıs günü adaylıktan çekildiğini duyurdu. Aydın, "İstanbul'un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'dur" dedi. DSP de Aydın yerine başka bir aday göstermeyeceklerini söyledi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ise, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile görüşmesinin sonrasında yaptığı açıklamada "DSP, her daim hukukun üstünlüğü, demokrasinin yaşaması için mücadele vermiştir" demişti.

BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ, SELİM KOTİL, 27 BİN 87 OY

BTP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul adayı Selim Kotil, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada 8 Mayıs'ta İstanbul İl Teşkilatı, 9 Mayıs'ta da genel merkezde yapacakları toplantıların sonrasında İBB seçimlerindeki tutumlarına karar vereceklerini ifade etti.

DEMOKRAT PARTİ, ERSAN GÖKGÖZ, 22 BİN 268 OY

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, YSK'nın İstanbul kararı hakkında "Bu kez de ülkemizde cüppeli darbe olmuştur" dedi, parti olarak kararı kınadıklarını söyledi.

Fakat partinin 23 Haziran'daki seçime girip girmeyeceği hususunda şimdilik resmi bir açıklama gelmedi.

Partinin 31 Mart'taki İBB Başkan Adayı Ersan Gökgöz, YSK kararının hukuki ve adaletli olmadığını ifade ettiği paylaşımında parti içi değerlendirmelerinin sonrasında bir açıklama yapacaklarını bildirdi.

VATAN PARTİSİ, MUSTAFA İLKER YÜCEL, 15 BİN 428 OY

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 23 Haziran'da tekrarlanacak seçime katılacaklarını söyledi.

Hem AK Parti hem CHP'yi eleştiren ve iki partinin Türkiye'yi çıkmaza soktuğunu söyleyen Perinçek, "Üretim Devrimine İstanbul'dan başlamaya hazırız. İstanbul'u İstanbul halkıyla beraber idare etmeye talibiz. Vatan Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, gençlik önderi Mustafa İlker Yücel'dir. İlker Yücel, bilgi, zekâ, cesaret, dürüstlük ve birikimiyle Türkiye'nin geleceğini ve umudunu temsil ediyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal