23 Haziran Seçimleri İçin Oluşturulan Sandık Kurullarında Yine Memur Olmayanların Olduğu İddia Edildi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 23 Haziran seçimleri için oluşturulan sandık kurullarında yine memur olmayanların olduğunu iddia etti.

24.05.2019-15:11 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-15:06)

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi ile alakalı gerekçelerinden birisi olan ‘sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmayan kişilerden olması’ hatasını 23 Haziran'daki seçimler için de yinelediği iddia edildi.

‘BİR KEZ DAHA MIZIKÇILIK YAPTIRMAYACAĞIZ ONA GÖRE’

Twitter sayfasından açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Sandık kurullarını kuran kendileri. Sandık kurulları memur değil diye iptal edenler gene kendileri. Ve şimdi kurulan sandık kurullarında gene memur olmayanlar var. Bunları takip eden ve öncesinde uyaran gene CHP. Ardından bir defa daha mızıkçılık yaptırmayacağız ona göre” sözlerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi ile alakalı açıkladığı gerekçeli kararda, sandık kurulu başkanlarının kamu personeli olmayan kişilerden kurulduğu bildiriliyordu. YSK’nın gerekçeli kararında, ”Kanun hükmünün yoruma yer bırakmayacak biçimde açıklığı karşısında, sandık kurulu başkanlarının kamu personelleri listesinden seçilmesi yasal bir mecburiyettir” ifadeleri yer alıyordu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal