22 Eylül'de Toplu Taşıma Yüzde 50 İndirimli Olacak

16 Eylül - 22 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında İstanbul'daki toplu taşıma araçları yüzde 50 indirimli olarak hizmet verecek.

18.09.2018-16:20 - (Son Güncelleme: 18.09.2018-16:14) 22 Eylül'de Toplu Taşıma Yüzde 50 İndirimli Olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), "Avrupa Hareketlilik Haftası" sebebi ile şehir çapında toplu ulaşım araçlarının 22 Eylül'de yüzde 50 indirimli hizmet vermesi kararı aldı.

Belediyeden edinilen bilgiye göre, her sene 16 ile 22 Eylül tarihleri içinde kutlanan "Avrupa Hareketlilik Haftası" çerçevesinde, kentin sürdürülebilir ulaşım sisteminin iyileştirilmesi ve kentsel hareketliliğin artırılmasına dönük etkinlikler yapılıyor.

AMAÇ; İNSANLARIN TOPLU ULAŞIMI TERCİH ETMESİ

Kentsel hareketliliğin iyileştirilmesi, toplu ulaşım sistemlerinin teşvik edilmesi ve bu hareketlilikte toplu taşımanın payının yükseltilmesi hedefleniyor. Bunun için de insanların toplu ulaşımı tercih etmeleri amaçlı ücretlerde belli bir indirime gidilmesi doğrultusunda karar verildi.

YÜZDE 50 İNDİRİMLİ OLACAK

Verilen karara göre, İstanbul'da 22 Eylül gününün başladığı gece saat 00.00'dan itibaren 23.59'a dek bütün toplu ulaşım araçları yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

İnsanlar, yaklaşık 24 saat süresince; İstanbulkart entegrasyonuna üye bütün toplu ulaşım sistemleri; İETT, şehir hatları ve özel deniz toplu taşıma araçları, Metro İstanbul bünyesindeki tüm raylı sistemler ile füniküler, Otobüs A.Ş ve Özel Halk Otobüsleri'nde yüzde 50 indirimli yolculuk yapacak.

Aynı karar kapsamında, insanlar, sahip oldukları istanbulkart'ı okutmak suretiyle İSPARK tarafından işletilmekte olan "Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemleri'nden" de yüzde 50 indirimli yararlanabilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal