22 Aralık'tan Sonra İstanbul'a Kar Yağışı Geliyor

Meteoroloji İstanbul ile alakalı son tahminlerini yayımladı. Tahminlere göre 22 Aralık'tan sonra İstanbul'a kar yağışı geliyor.

15.12.2018-15:46 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-15:36) 22 Aralık'tan Sonra İstanbul'a Kar Yağışı Geliyor

Soğuk ve karlı hafta geride kaldı, hafta sonunun gelmesi ile beraber ülkenin birçok kısmında hava sıcaklıkları arttı. Meteoroloji’nin verdiği tahminlere göre hava sıcaklıklarındaki yükseliş birkaç gün daha devam edecek. Global tahmin sistemlerinden gelen son raporlara göre salı gününe dek yükselecek olan sıcaklıkların sonrasında çarşamba günü ülke Balkanlar üstünden yeni bir soğuk hava dalgası giriş yapacak.

22 ARALIK SALI'DAN İTİBAREN İSTANBUL'A KAR YAĞABİLİR

Bugünden sonra artışa geçecek sıcaklıklar, ardından adım adım inecek. Gelecek hafta ortasında ülkeye giriş yapacak olan soğuk hava dalgasıyla birlikte Megakent İstanbul’da da sıcaklıklar düşecek. Küresel tahmin sistemlerine göre ayın 22 Aralık’tan itibaren İstanbul’da kar olasılığı var.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen son değerlendirmelere göre; Ülkemiz çapının parçalı ve çok bulutlu, Trakya, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara ve Trabzon etraflarının yağışlı olacağı düşünülüyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Antalya’nın batı taraflarında kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu yerlerde sis ve pus olayı ile beraber sabah saatlerinin ardından iç ve doğu taraflarda buzlanma ve don olayı görüleceği düşünülüyor. Ülkemizin kuzey, iç ve batı taraflarında 2 ila 4 derece yükseleceği, diğer taraflarda önemli bir değişiklik olmayacağı düşünülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal