210 Yabancı Yatırımcı Türk Vatandaşlığına Başvurdu

İçişleri bakanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, toplam 210 yabancı yatırımcının Türk vatandaşlığına başvurduğunu söyledi.

01.11.2018-11:50 - (Son Güncelleme: 01.11.2018-11:47) 210 Yabancı Yatırımcı Türk Vatandaşlığına Başvurdu

İçişleri bakanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, toplam 210 yabancı yatırımcının Türk vatandaşlığına başvurduğunu söyledi.
Ankara'da Göç İdaresi İl Müdürlüğü'ne yaptığı ziyaretten sonra konuşan Süleyman Soylu, “22 Ekim'de ilk denemeler başladı. 30 Ekim'e kadar İstanbul ve Ankara'da 210 başvuru yapıldı.” dedi. Türkiye, 19 Eylül'de yayımlanan yeni düzenlemelerle yatırımı teşvik etmek için yabancılara Türk vatandaşlığı verme konusunu kolaylaştırmıştı.

Ekim ayında, içişleri bakanlığı, yabancı yatırımcılar vatandaşlık ve uzun süreli ikamet izni prosedürlerini kolaylaştırmak için hizmet ofisleri açacağını açıkladı. Bakanlık, bu ofislerin başvuru sahiplerinin koşullarını izlemeye, yatırımcıları desteklemeye, danışmanlık sağlamaya ve uygulamaları takip etmeye hizmet ettiğini söyledi. Soylu, Türkiye vatandaşı olmak isteyen yabancıların 500 bin dolarlık bir yatırım yapmaları, 250 bin dolar değerinde gayrimenkul satın almaları veya en az 50 kişi için iş bulmaları gerektiğini hatırlattı.
Şartları yerine getiren yatırımcıların, Türkiye'nin çeşitli illerinde kendilerine tahsis edilen özel bürolar aracılığıyla vatandaşlık başvurusunda bulunduğunda, prosedürlerinin 45 gün içinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal