21 Yıldır Yapılamayan Yolda Sona Gelindi! 45 Dakikalık Mesafe Yarıya İnecek

Şırnak ile Cizre arasında 1997 senesinde ihalesi yapılan ancak PKK'nın sabotajları sonucunda bir türlü bitirilemeyen yolda sona gelindi. Haziran sonu yada Temmuz başında açılması planlanan yol ile 45 dakika olan mesafe 20 dakikaya düşecek.

08.06.2018-14:34 - (Son Güncelleme: 08.06.2018-14:13) 21 Yıldır Yapılamayan Yolda Sona Gelindi! 45 Dakikalık Mesafe Yarıya İnecek

Şırnak ile Cizre ilçesi arasında, 1997’de ihalesi gerçekleştirilen ve 1998’de inşaatına başlanan fakat terör saldırıları sebebiyle tamamlanamayan duble yol, bitirilme aşamasına geldi. Cudi Dağ’ında 700 ve 800 metre uzunluğunda iki tünel ve 365 metre boyunda bir viyadük inşa edilen yol için uğraşlar tüm sürati ile devam ediyor. Temmuzda trafiğe açılması düşünülen yol ile 45 dakika olan Şırnak-Cizre arasındaki yol 20 dakikaya inecek ve Şırnaklılar 21 senelik hayallerine ulaşacak.

“Bu yolun hikayesi PKK’nın karanlık yüzünü gösteriyor”

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Cizre-Şırnak karayolunun olayının bile yalnız başına, bölücü terör örgütünün karanlık tarafını göstermeye yettiğini söyledi. Yolun 1997’de ihale yapıldığını ve 1998’de inşasına başlandığını söyleyen Aktaş, “Toplam uzunluğu 37 kilometre ancak hala bitirilememiş. Çünkü terör örgütü devamlı buraya saldırmış. İş makinelerini yakmış, işçileri kaçırmış. Çalışan personelimizin güvenliğini sağlayan korucularımızı, askerlerimizi maalesef şehit etmiş. Ve maalesef bu yol bugüne dek bitirilememiş. Ancak geçtiğimiz dönem içinde terörle mücadelede sergilenen etkin mücadele neticesinde o bölgeler terörden arındırıldı. Ve inşaatlar başladı, süretli bir şekilde sürüyor. Bir terslik olmasa Haziran sonu yada Temmuz başında hizmete sokacağız. Bu Şırnak halkı için çok önemli bir hizmet. Çok öenmli bir yatırım ve bizi çok rahatlatacak bir yoldur” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal