21 Şubat 2020 Hava Durumu... Bugün Hava Nasıl Olacak ?

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul ve Türkiye'deki hava durumuyla alakalı son raporları paylaştı. Dünki sağanak yağış uyarılarının sonrasında bugün de sıcaklıkların azalacağı ve bir takım bölgelerde sağanak yağış uyarısı yapılıyor. 21 Şubat'ta ülke genelinde bugün hava nasıl olacak?

21.02.2020-09:25 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-09:20) 21 Şubat 2020 Hava Durumu... Bugün Hava Nasıl Olacak ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü gelen yapılan son tahminlerde; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Malatya ve Elazığ etraflarının yağışlı olacağı öngörülüyor.Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz'in kıyı bölgelerinde zaman zaman gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, Batı Akdeniz'in iç bölgelerinin yüksekleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Afyonkarahisar, Sivas etraflarında karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ve Doğu Akdeniz'de yerel olarak şiddetli olması tahmin ediliyor. İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don hadisesi tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in yüksek bölgelerinin dik bayırları ve Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde çığ riski mevcuttur.

HAVA SICAKLIĞI

Ciddi bir farklılık görülmeyeceği mevsim normalleri civarında devam edeceği öngörülüyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey istikametlerinden hafif, yer yer orta şidettte eseceği bekleniyor.

UYARILAR ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yarın (21.02.2020 Cuma) Akdeniz'de olacak sağanak ve zaman zaamn gök gürültülü sağanak yağışların bu gece vaktileriyle yarın öğle saatleri arasında Antalya'nın doğu ilçelerinde, yarın öğle saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye etrafında şiddetli ve zaman zaman çok şiddetli (30-75 kg/m2) olması tahmin edildiğinden oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında şiddetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, kıyı bölgelerde hortum oluşma tehlikesi ve ulaşımda aksaklıklar gibi olumsuzluklar için karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

ÇIĞ RİSKİ UYARISI

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BAZI İLLERİMİZ İÇİN HAVA DURUMU

İstnbul 6°C, 9°C Çok bulutlu, yağmurlu

Ankara 3°C, 6°C Çok bulutlu, yağmurlu, sabah saatlerinde yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İzmir 9°C, 13°C Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal