2019'da 64 Sözde Üst Düzey Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Jandarma ile emniyet birimlerinin yılbaşından bu zamana kadar düzenlediği operasyonlarda etkisiz hale getirdiği 679 terör örgütü üyesinden 54'ünün, İçişleri Bakanlığı'nın "Terör Arananlar" listesinde bulunduğu belirlendi

11.07.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 11.07.2019-13:08)

İçişleri Bakanlığı tarafından, terörle mücadelede etkinliği genişletmek ve vatandaşların desteğini almak hedefiyle 31 Ağustos 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikten sonra hazırlanan "Terör Arananlar Listesi"ndeki teröristler kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri olmak üzere 5 farklı kategoride isim ve fotoğraflarıyla birlikte yayımlanıyor.

Elde edilen bilgiye göre, Jandarma Özel Harekat (JÖH) başta olmak üzere Polis Özel Harekat (PÖH), Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile jandarma ve emniyet birimleri tarafından yılbaşından bu zamana kadar düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 679 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Çalışmalar neticesinde bu teröristlerden 3'ünün kırmızı, 5'inin mavi, birinin yeşil, 8'inin turuncu ve 37'sinin gri listede yer aldığı belirlendi.

Bunun yanı sıra aynı dönemdeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen 10 teröristin listede yer almadığı fakat örgütte sözde eyalet ve bölge sorumluluğu gibi önemli pozisyonlarda bulundukları tespit edildi.

64 teröristten 10'u Şırnak, 4'ü Siirt, 6'sı İstanbul, 3'ü Mardin, 10'u Diyarbakır, 11'i Tunceli, 2'si Bitlis, diğerleri ise farklı iller ve yurt dışında düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirildi.

ALİ PİLİNG KOD ADLI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ  

Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilenler arasında kırmızı listede yer alıp da yurt içindeki tek terörist olan, örgütün sözde orta saha sorumlusu "Ali Piling" kod adlı Şerif Yakut da yer alıyor.

Yakut, Bitlis'te gerçekleşen operasyonda etkisiz hale getirilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal