2019 Miraç Kandilli Ne Zaman, Nasıl İbadet Yapılır?

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili ne zaman? 2019 Miraç Kandili hangi ayda? Müslümanlar Miraç Kandilinde hangi ibadetleri yapmalı, nasıl dua etmeli? Miraç Kandili 2019 yılında 2 Nisan 2019 Salı günü ihya edilecek.

25.03.2019-12:42 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-10:40) 2019 Miraç Kandilli Ne Zaman, Nasıl İbadet Yapılır?

Ramazanın müjdecisi mübarek üç aylar bu yıl 8 Mart 2019 tarihinde başladı, üç aylardan sonra Regaip Kandili’ni idrak eden müslümanlar şimdi Miraç Kandili tarihini bekliyor. İslam aleminde "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandili ne zaman idrak edilecek.

Receb ayının 26. günü olan kandilin tarihi Diyanet Dini Günler Takvimi içerisinde yerini almıştı. Buna göre, Miraç Kandili 2019 yılında 2 Nisan 2019 Salı günü idrak edilecek. 

MİRAÇ GECESİNİN ÖNEMİ

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda ''Burak'' adlı binekle seyahat etti. Beş vakit namaz miraç gecesinde farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed'e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

 

RAHMET VE BEREKET AYLARI

 Müslümanlara oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi nafile ibadetlere daha çok yönelmeleri tavsiye edilen bu aylarda, Miraç ve Berat Kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel geceler yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Rifat Oral, üç aylarda Allah'ın rahmetinin yeryüzüne dalga dalga yayılıp ibadet, merhamet ve barış günlerinin başladığını belirtti.

Allah'ın, Kur'an-ı Kerim'de recep, muharrem, zilkade ve zilhicce aylarında savaşmayı yasakladığını bildiren Oral, bu dört ayda insanların savaşmayı bırakıp ibadet ve merhamet merkezli hayata yönelmesi gerektiğini söyledi. Oral, Müslümanlarca recep, şaban ve ramazanın mukaddes kabul edildiğini anlatarak, "Peygamber Efendimiz recep ve şaban ayında daha çok ibadet yaparmış. Sanki bu iki ay ramazan ayına bir hazırlık oluyor. Hatta bir rivayette 'Recep Allah'ın ayı, şaban benim ayım, ramazan ayı da ümmetime hediye edilmiş bir aydır' buyuruyor." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal