20 İlden Diyarbakır Anneleri İçin Geldiler

Diyarbakır annelerine bölgeye yakın olan Van, Bitlis, Elazığ, Şırnak, Adıyaman, Batman, Malatya, Muş, Mardin ve Şanlıurfa gibi 20 ilden bazı ailelerin temsilcileri ile o bölgelerin kanaat liderleri ziyarete geldi.

12.09.2019-17:51 - (Son Güncelleme: 12.09.2019-17:36)

20 ilden bazı kanaat önderleri ile bazı ailelerin temsilcileri, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı'nın kapısında oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini görmeye geldi.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından dolayı HDP'yi suçlayan anneler,  3 Eylül'den bugüne Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binasının kapısında oturma eylemi yapıyor.

Diyarbakır annelerini bölgeye yakın olan Van, Bitlis, Elazığ, Şırnak, Adıyaman, Batman, Malatya, Muş, Mardin ve Şanlıurfa gibi 20 ilden bazı ailelerin temsilcileri ile o bölgelerin kanaat liderleri ziyarete geldi. 

Ziyarete gelen bu heyetin başkanı olan Rasim Aslan, annelere destek olmak için basın mensuplarına şu sözleri söyledi:

 "Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Bundan zor bir şey yoktur. Bu anneler, Türkiye'deki tüm anneleri temsil ediyor. Ümit ediyorum ki herkes insafa gelir bu annelerin evlatlarına kavuşmalarına yardımcı olur."

Rasim Aslan şunları da ekledi:

"Yüreği ve hayatı yanan bu genç neslin ve ailelerinin, yanan bir ağaç kadar sizin yanınızda değeri yok mu? Sizler neredesiniz? Anneler kutsaldır, evlatları için yapamayacakları hiçbir şey yoktur. Annelerin sesini dinlemeyen hiçbir toplum muvaffak olamamıştır. Onun için buradaki bütün anneleri kutluyoruz. Annelerin yanındayız, acılarını paylaşıyoruz."

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal