2 PKK'lının Ölümünün Ardından Suudilerden Kuzey Irak'a Taziye

Suudi Arabistan, TSK'nın Irak'ta düzenlediği terör operasyonunda öldürülen 2 terörist için Irak'a taziye mesajı gönderip Türkiye'yi kınadı.

14.08.2020-11:32 - (Son Güncelleme: 14.08.2020-11:34) 2 PKK'lının Ölümünün Ardından Suudilerden Kuzey Irak'a Taziye

Türkiye, terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği hudut ötesi saldırılara karşı alandaki güvenliğinden taviz vermemekte istikrarlı.

Gerek kara gerekse deniz sınır güvenliği hususunda tavizsiz bir politikayla hareket eden Türkiye, geçen günlerde Kuzey Irak'ta düzenlenen hava operasyonuyla iki üst düzey PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Suudi Arabistan da, Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine gerçekleştirdiği ve listedeki iki üst düzey teröristin etkisiz hale getirildiği hava saldırısını kınadı.

SUUDİLER, IRAK'A DESTEK VERMEKTE GECİKMEDİ

Saldırıyı sadece kınamakla kalmayan Suudiler, Irak Dışişleri Bakanı'yla da görüşerek baş sağlığı dileklerini belirtti.

Müzakerede her 2 taraf da Türkiye'nin hudut güvenliğini muhafaza etmek için gerçekleştirdiği operasyonların Irak'ın egemenliğini ihlal ettiğini öne sürerek, bölge barışının riske atıldığı safsatasını da tekrarladı.

IRAK, ARAP ÜLKERİNDEN DESTEK  TALEP ETMİŞTİ

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin huduttaki askerlerini çekmesi için Arap ülkelerinden diplomatik destek talep etmişti. Bu kapsamda Iraklı sorumlular; Ürdün, Mısır ve Kuveyt ile müzakereler gerçekleştirdi.

Diğer taraftan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, salı günü gerçekleştirdiği açıklamasında, yılbaşından itibaren gerçekleştirilen operasyonlarda 62'si üst düzey 474 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal