2 PKK'lı Kadın TSK'nın Örgütte Panik Yarattığını İtiraf Etti

Şırnak'ta askere teslim olan PKK'lı 3 kadın teröristten ikisi, terör örgütünün işleyişine ilişkin itirafta bulundu. İtirafçı 2 kadın, TSK’nın PKK’ya yönelik operasyonlarının örgüt üzerinde yarattığı korkuyu da itiraf etti.

07.06.2018-18:53 - (Son Güncelleme: 07.06.2018-18:54)

Şırnak'ta teslim olan PKK'lı 3 kadın teröristten ikisi, PKK2’nın iç yüzünü, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere başarılı operasyonlarla PKK’ya vurulan darbeyi anlattı.

6 AYDA 103 TERÖRİST TESLİM OLDU

Sadece Şırnak'ta son 6 ayda 41 PKK’lı öldürülürken, teslim olanların sayısı 103 oldu. Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK/KCK adına çalışma yürüten G.B (18), G.K (24) ve Z.E (24) önceki gün askerlere teslim oldu. Şırnak İl Jandarma Komutanlığında işlemleri devam eden kadın PKK’lılar, güvenlik güçlerinin kararlı operasyonları sonucu terör örgütünde yaşanan paniği itiraf etti.

"GERÇEKLERİ GÖRDÜM, PİŞMAN OLDUM"

Güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerden G.B, 14 yaşında PKK’ya katıldığını, 4 sene örgüt adına çalışma yürüttüğümü aktararak, bu süre zarfında çok büyük zorluklar yaşadığını açıkladı.

PKK’lı teröristlerin dağda çektirdiği fotoğraf ve görüntülerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden itirafçı G.B,  şu şekilde konuştu:

"O pozları verenler samimi değil. Çünkü her şey öyle değil. Özellikle geçen yıl Besta'da bir intihar yaşandı, o intihar beni çok etkiledi. Çünkü örgütü eleştiremiyorsun, bir yanlış varsa dile getiremiyorsun. Bu nedenle kendi canından bıkan insanlar oluyor. Gerçekleri gördüm pişman oldum. Oraya giden herkes pişman oluyor. Alt üst ilişkilerinde yönetim her istediğini yapıyor, haktır ama yapıya yaptırtmıyor. Yönetim yapınca kimse onlara bir şey demiyor kendilerini kamufle ediyor ama biri yapınca kıyametler kopuyor."

"İYİ BİR YAŞAMA ADIM ATMAM İÇİN BANA ÇOK YARDIMCI OLDULAR"

G:B teslim olmasının ardından güvenlik güçlerinin kendilerine tahmin etmedikleri kadar güzel davrandığını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:

"İyi bir yaşama adım atmam için bana çok yardımcı oldular. Gerçekten samimi bir şekilde davrandılar. Zaten farklı bir durum olsaydı şu an sizin karşısında konuşmazdım. Gelmek isteyenlere gelmelerini öneriyorum, kesinlikle hiçbir tereddütte bulunmasınlar. Teslim olduğum için çok mutluyum, daha da mutlu olacağıma inanıyorum."

ÖRGÜT PANİK İÇERİSİNDE

Yaklaşık 3 sene PKK içerisinde çalışma yürüttüğünü ifade eden 24 yaşındaki G.K, PKK’ya katılmadan önce dağa çıkan kadınların özgür olduğunun kendisine anlatıldığını fakat PKK’ya katıldığında tam tersi durumla karşılaştığını anlattı.

TSK’nın başarılı operasyonlarının sonrasında örgütte büyük bir panik havasının hakim olduğunun altını çizen G.K, teslim olmaları önlemek için örgüt içerisinde büyük baskı yapıldığını ifade etti.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal