2 Bin 807 Türk Vatandaşının Tahliyesi Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye'ye dönmek isteyen 2 bin 807 vatandaşımızın tahliyesi tamamlandı." açıklamasını yaptı.

18.03.2020-07:36 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-08:23) 2 Bin 807 Türk Vatandaşının Tahliyesi Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye'ye dönmek isteyen 2 bin 807 vatandaşımızın tahliyesi tamamlandı." açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'ye yönelik uçuşları durdurulan 9 Avrupa ülkesinden dönmek isteyen vatandaşlara ilişkin 15 Mart'ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile toplantı düzenlediklerini anımsattı.

Söz konusu toplantıda birçok kararın alındığına vurgu yapan Oktay, "Aldığımız kararlar çerçevesinde 9 ülkeden Türkiye'ye dönmek isteyen 2 bin 807 vatandaşımızın tahliye işlemleri saat 06.00 itibarıyla tamamlanmıştır" dedi.

KYK YURTLARINA YERLEŞTİRİLDİLER

Oktay, bu vatandaşların 14 gün boyunca ağırlanacaklarını KYK yurtlarına yerleştirildiğini bildirerek, şu açıklamayı yaptı:
"Yurtlarda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun belirlediği kurallar çerçevesinde barınma, beslenme, sağlık ve güvenlik dahil ihtiyaçların karşılanmasına ilişkin tüm tedbirler alınmıştır. Tahliye esnasında karantina şartlarına aykırı uygulamalarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Yaklaşık iki gün gibi kısa bir sürede tüm operasyonun başarıyla tamamlanmasında emekleri geçen tüm bakanlık, kurum ve kuruluşlarımıza, İstanbul ve Kocaeli valiliklerimize teşekkür ediyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal