19 İlde Geniş Çaplı Operasyon! Çok Sayıda Gözaltı Var

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma bünyesinde, 33 zanlı hakkında gözaltı kararı alındı.

28.11.2018-10:57 - (Son Güncelleme: 28.11.2018-10:46) 19 İlde Geniş Çaplı Operasyon! Çok Sayıda Gözaltı Var

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma bünyesinde, örgüt talimatının sonrasında Digitürk'ten ayrılan ve ankesör-sabit hatlardan iletişim kurdukları ortaya çıkan, içlerinde muvazzafların da yer aldığı 33 zanlı hakkında gözaltı kararı alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor. Bu doğrultuda, FETÖ'nün basın yapılanmasında bulunan Samanyolu TV, Samanyolu Haber, Bugün TV, Kanaltürk, Yumurcak TV, Irmak TV ve Mehtap TV'nin Digitürk platformundan çıkarılması sebebi ile örgüt elebaşının talimatıyla platformdan ayrılış nedenlerine yönelik dilekçe ve ses kayıtlarını incelendiği, söz konusu gerçekleştirilen incelemede bir kısmı muvazzaf 33 zanlının tespit edildiği ifade edildi. Aynı zanlıların, örgüt içi haberleşme sağlamak için ankesör-sabit hatları da kullandığının tespit edildiği ortaya çıktı.

Bu tespitllerden sonra harekete geçen savcılık, 4'ü emekli albay, 1'i emekli yarbay, biri muvazzaf 2'si binbaşı, 1 yüzbaşı, 10'nu muvazzaf 20 astsubay, 2'si muvazzaf 5 uzman çavuş olmak üzere, toplam 14'ü muvazzaf, 3 ihraç 16'sı emekli 33 zanlı hakkında gözaltı kararı verdi. Savcılığın talimatı doğrultusunda harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 19 ilde zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Şu ana kadar 26 zanlı yakalandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal