18 Yaş Altı E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

Devlet hizmetlerinin vatandaşların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak geliştirilen e-devlet sistemi, tüm Türkiye'de yaygın olarak kullanılmaktadır. Peki 18 yaş altı e-devlet kullanabilir mi? 18 yaş altı e-devlet şifresi nasıl alınır?

28.01.2021-14:13 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-14:13) 18 Yaş Altı E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

Vatandaşların devlet ile ilgili işlemlerini dijital ortamda güvenli, hızlı ve kesintisiz gerçekleştirmesini sağlayan e-devlet sistemi, vatandaşın doğru bilgiye ulaşmasını sağlayan web tabanlı bir sistemdir.

18 YAŞ ALTI E-DEVLET KULLANABİLİR Mİ?

18 yaş altı e-devlet hesabı kullanımı T.C. yasaları kapsamında mümkündür. Çok sayıda işlemin gerçekleştirilebildiği e-devlet üzerinden kamu kurumlarına müracaat, nüfus, sınav başvurusu, ikametgah gibi resmi işlemler gerçekleştirilebilir. Peki 18 yaş altı e-devlet kullanabilir mi?

18 YAŞ ALTI E-DEVLETE GİRİŞ YAPABİLİR Mİ?

18 yaş altı vatandaşlar e-devlet şifresi alarak sistemi kullanabilir. 15 yaşını dolduran T.C vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, pasaport, evlilik cüzdanı ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz ederek şahsen veya vekaleti olan kişi aracılığıyla (vekalette e-Devlet Şifresi almaya yetki olduğuna dair ibare bulunmalıdır) başvuru yapmaları durumunda PTT merkez müdürlüklerinden ya da yetkili şubelerinden e-Devlet kapısı şifrelerini alabilir.

Bununla beraber mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler de vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi alabilecekler. Bu durumlar haricinde başkaları adına e-devlet şifresi almak mümkün değildir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal