161 Kişiye Sahte Pasaporttan Gözaltı Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yabancı şahıslara sahte kimlik ve pasaport düzenledikleri tespit edilen ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 161 şüpheliye ilişkin gözaltı kararı verildi.

26.07.2019-11:22 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-11:46) 161 Kişiye Sahte Pasaporttan Gözaltı Kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yabancı terörist savaşçı kapsamında bulunan yabancı şahıslara sahte kimlik ve pasaport düzenledikleri tespit edilen ve aralarında kamu görevlilerinin de yer aldığı 161 şüpheliye ilişkin gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması amacıyla İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü bir soruşturma doğrultusunda İstanbul'da bazı kamu görevlilerinin, aracı kişiler vasıtasıyla Türkiye'ye legal veya illegal yollardan giriş yapan terör şüphelisi yabancı uyruklu şüphelilere sahte kimlik ve pasaport düzenlediklerini belirledi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON BAŞLATILDI  

Bunun üzerine kamu görevlilerinin de aralarında yer aldığı 161 şüpheliye ilişkin yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelileri yakalamak için İstanbul başta olmak üzere Ankara, Tekirdağ, Tunceli, Adana, Batman, Ağrı, Elazığ, Rize, Kocaeli ve Kütahya illerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Yakalama ve gözaltı işlemleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü aktarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal