15 Yaşındaki Engelli Kızı İstismar Etti, Kendini Hadımla Savundu

Van'da 15 yaşındaki engelli kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan adam, bir kaç yıl önce sağlık sorunu nedeniyle hadım olduğunu ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi.

17.07.2018-14:54 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-14:44) 15 Yaşındaki Engelli Kızı İstismar Etti, Kendini Hadımla Savundu

Van'da yüzde 25 zihinsel engelli 15 yaşındaki kız çocuğuna, kanama şikayetleri sebebiyle götürüldüğü bitkisel yollarla tedavi yaptığını öne süren O.B.'nin cinsel istismarda bulunduğu suçlaması ile yargılanmasına devam edildi. Sanık, bir hastalığı sebebiyle hadım edildiğini ve bu sebeple böyle bir durumun mümkün olamayacağını kaydetti.

ENGELLİ KIZ ÇOCUĞU KANAMA ŞİKAYETİYLE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Van'da 3 sene önce yüzde 25 zihinsel engelli kız çocuğu, kanama şikayetleri görülmeye başlanınca ailesi tarafından hastaneye sevk edildi. Hastaneden netice alamayan aile, o yıllarda 15 yaşında olan kızlarını, bitkisel yöntemlerle tedavi yaptığını öne süren Ö.B.,'ye götürdü.

ENGELLİ KIZIN TEDAVİSİNİ YALNIZ YAPMAK İSTEDİ

Söylentiye göre aralıklarla ailenin evine gelerek çocuğa tedavi yapan Ö.B., bir zaman sonra engelli kızın tedavisini tek başına yapmak istediğini bildirdi. Aile üyelerinin dışarı çıkması ardından çocuk, Ö.B. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

KIZIN İSTİSMARA UĞRADIĞI ANLAŞILDI

Kızın şikayetleri düzelmeyince aile, bu defa da kızlarını 2017 senesinde tedavi için İstanbul'a getrdi. Burada gerçekleştirilen muayenede, kızın istismara uğradığı tespit edilince soruşturma açıldı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Soruşturma çerçevesinde ifadesi alınan Ö.B. adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Ö.B. için İstanbul'da açılan 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'cebir tehdit ve hile yaparak şahsı özgürlüğünden mahsun bırakma' suçlarından dava Van'a taşındı.

"HADIM EDİLDİM, BÖYLE BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP), Van Barosu'nun da müdahil olduğu davanın ilk duruşması, Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Mayıs'ta yapıldı. Davada sanık, bir hastalığı sebebiyle hadım edildiğini ve bu sebeple böyle bir durumun mümkün olamayacağını öne sürdü. Sanık Ö.B.,'nin tutukluluk durumunun devam etmesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal