15 Temmuz'un Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı

FETÖ'cü askerler 15 Temmuz darbe girişimi sırasında önemli hedeflerden biri olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni belirlemişti. FETÖ'cülerin havadan saldırılarına karşı 'karartma' uygulandı.

11.07.2018-21:10 - (Son Güncelleme: 11.07.2018-21:16)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki korumaların FETÖ’cü askerlere karşı verdiği mücadele güvenlik kameralarına yansıdı.

İzinli tüm koruma çalışanının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni korumak üzere vazifeye çağrıldığı 15 Temmuz 2016 gecesine ait görüntülerde, korumaların bir araya gelmesi ve görev yerlerine dağılması de yer aldı.

KARARTMA UYGULANDI

Darbe teşebbüsüne katılan FETÖ’cülerin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaşmalarını önlemek için nizamiye giriş kapılarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çıkan yollar çöp kamyonları ve arabalarla kapatılırken savaş uçakları ve helikopterlerle yapılan saldırılara karşı da Külliye'de karartma taktiği uygulandı.

Muhafız Alay Komutanlığının yer aldığı alandan yapılabilecek ihtimal dahilindeki saldırılara karşı alınan tedbirlerle FETÖ mensubu askerlerin kullandığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne saldırı gerçekleştiren savaş uçakları ve helikopterlerin termal kameralarla çekilen görüntüleri de kaydedildi.

BOMBALI SALDIRILAR DA GÖRÜNTÜLERDE

Cumhurbaşkanlığı koruma ekipleri alçak uçuş yapan savaş uçakları ve helikopterlere karşı uzun namlulu silahlarla misilleme yapmaya çalışırken Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde toplanan halk ve güvenlik güçleri de zırhlı araçları önlemek için çaba sarf etti.

FETÖ mensubu askerlerden bazıları korumalar tarafından yakalanırken darbe teşebbüsüne katılan savaş uçaklarıyla yapılan bombalı saldırılar da kameralara yansıdı.

Cumhurbaşkanlığı koruma ekibi, 15 Temmuz gecesi saldırıları yapanlardan, aralarında Muhafız Alay Komutanının da bulunduğu 22 FETÖ’cüyü gözaltına almıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal