15 Temmuz'la İlgili Yeni Bilgi: Öcalan O Gece Kaçırılmış!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Hava Kuvvetleri Komutanı olan emekli Orgeneral Abidin Ünal'dan flaş bir iddia geldi. Ünal, darbe gecesi FETÖ üyelerinin İmralı'daki PKK elebaşı Öcalan'ın kaçırmaya çalıştıklarını söyledi.

22.09.2018-13:52 - (Son Güncelleme: 22.09.2018-13:43) 15 Temmuz'la İlgili Yeni Bilgi: Öcalan O Gece Kaçırılmış!

15 Temmuz hain darbe kalkışmasında Hava Kuvvetleri Komutanı olan emekli Orgeneral Abidin Ünal, Akıncı davasında konuştu. Çarpıcı açıklamalar yapan Ünal, terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan'ın o gece İmralı Adası'ndan kaçırılacağını öne sürdü. Ünal mesele hakkında "Ada etrafında kontrolsüz uçan helikopterler fark edilince İmralı güvenlik ekipleri uyarılarak önlem alınmıştır"

FETÖ'nün darbe kalkışmasında Hava Kuvvetleri Komutanı olan emekli Orgeneral Abidin Ünal, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde yapılan Akıncı Üssü davasında müşteki sıfatıyla ifade verdi.

"FETÖ O GECE İMRALI'DAYDI"

Sabah'ta yayınlanan habere göre; daha önce savcılıkta ve Genelkurmay Çatı Davası'nda da ifadesi alınan Ünal, hain darbe kalkışmasına ait kritik ayrıntıları söyledi. Ünal ilk defa, FETÖ'nün o gece, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı Adası'nda faaliyet yaptığını duyurdu. 15 Temmuz gecesinde İmralı'da kontrolsüz uçuşlar olduğunun belirlendiğini söyleyen Ünal darbe kalkışmasının engellenmesinde etkili olan olayları anlatırken, "Ada etrafında kontrolsüz uçan helikopterler fark edilince İmralı güvenlik ekipleri uyarılarak önlem alınmıştır." dedi.

"O EKİBE KARŞI NASIL DİRENDİNİZ" SORUSU

Ünal, sanık avukatlarının "Sizi derdest etmeye gelen kişilere karşı nasıl direndiniz" sorusuna ise "Çevremde 5-6 silahlı kişi vardı. Onlarla bilek güreşi mi yapsaydım. Yürüttüğümüz koordineli çalışma sayesinde lazım olan tedbirleri aldık." cevabını verdi.

"UÇAKTAN İNİNCEYE KADAR AKINCI'YA GELDİĞİMİZİ FARK ETMEDİM"

Ünal ifadelerinde darbecilerin kendisine silah çekerek önce helikopterle uçağa, uçakla da Ankara'ya sevk ettiklerini söylerken, "Ben uçaktan ininceye dek Akıncı'ya geldiğimizi fark etmedim." ifadesini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal