15 Temmuz'da Kalkışmasına Katılan Eski Pilot Kerime Yıldırım, Tüm Suçlamaları İnkar Etti

FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında aktif görev alan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan eski pilot Kerime Yıldırım, ifadesini değiştirdi. Yıldırım, yeni ifadesinde tüm suçlamaları inkar etti.

13.02.2019-12:58 - (Son Güncelleme: 13.02.2019-12:50) 15 Temmuz'da Kalkışmasına Katılan Eski Pilot Kerime Yıldırım, Tüm Suçlamaları İnkar Etti

FETÖ'nün darbe kalkışmasına katılan, darbecileri helikopterle götüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan eski pilot Yıldırım, mahkemede ifadesini değiştirerek suçlamaları reddetti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe kalkışması esnasında Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetler ve eylemler ile alakalı davada ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan darbeci eski üsteğmen Kerime Yıldırım, savcılıktaki ''darbe girişimi olduğunu biliyordum'' ifadesini mahkemede değiştirerek, FETÖ'nün "ne olursa olsun, inkar et" stratejisini izledi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe kalkışması esnasında Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetler ve eylemlerle Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulması ile alakalı görülen ve 18 Ağustos 2018 tarihinde karara bağlanan davada, sanık Kerime Yıldırım, ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan'' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

ADİL ÖKSÜZ İLE AYNI ANKESÖRLÜ HATTAN ARANDI

Bu arada darbeci Kerime Yıldırım'ın, terör örgütünün sözde TSK imamı olup darbe kalkışmasını ülke genelinde yöneten firari Adil Öksüz'ün, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olayların sorumlu komutanlarından olan ve çıkan çatışmada hayatını kaybeden astsubay İbrahim Gül ile sözde Yurtta Sulh Konseyi tarafından hazırlanan sözde "sıkıyönetim direktifi" ekibinde olan listede "Hakkari Sıkı yönetim Komutan Yardımcısı" olarak vazifelendirilen ve tutuklu yargılanan Tuğgeneral Ahmet Otal'ın aynı sabit ankesörlü hattan arandığı belirlendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal