15 Temmuz Soruşturmasında Tutuklanan İş Adamının PKK Bağlantısı Ortaya Çıktı

Tutuklu bulunan iş adamı Osman Kavala ve Henry Barkley'in, 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce PKK bağlantılı kişilerle irtibat halinde oldukları tespit edildi.

06.04.2018-21:57 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-21:48) 15 Temmuz Soruşturmasında Tutuklanan İş Adamının PKK Bağlantısı Ortaya Çıktı


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün 17/25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimiyle alakalı yürütülen soruşturma devam ediyor.

TÜM BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

Soruşturma kapsamında, tutuklanan iş adamı Osman Kavala ile hakkında yakalama kararı olan Henri Barkey'in tüm irtibatları ve bağlantıları derinlemesine analiz ediliyor.

15 TEMMUZ'DAN HEMEN ÖNCE PKK'LILARLA İRTİBAT KURDULAR

Her iki ismin de, 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce ( 2016 yılı Haziran ayında ) terör örgütü PKK'dan hakkında işlem yapılan kişiler ile irtibatı tespit edildi.

SIK SIK DİYARBAKIR'A GİDİP GELMİŞLER

Soruşturmada, hem Kavala'nın hem de Barkey'in darbe girişiminden 1 ay önce sık sık Diyarbakır'a gidip geldiği tespit edildi. Kavala ve Barkey'in, hakkında silahlı terör örgütü PKK'dan soruşturma açılmış olan şahıslar ile temasa geçtiği ve görüştüğü tespit edildi.

KAVALA'NIN PKK İRTİBATLARI

Kavala'nın söz konusu tarihlerde, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi sebebiyle öldürmek" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı ile PKK/KCK terör örgütü için faaliyette bulunmak sebebiyle kurulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi Şeyhmus Diken ile irtibata geçtiği iddia edildi.

BARKEY'İN İRTİBAT KURDUĞU İSİMLER! DEMİRTAŞ DA VAR!

Barkey'in ise o tarihlerde Diyarbakır'daki KCK davasının sanığı olan Muharrem Erbey, "terör örgütü propagandasını yapmak" suçundan soruşturma açılan Ramazan Tunç ile "terör örgütü yöneticiliği" suçundan tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile irtibatının bulunduğu öne sürüldü.

Öte yandan bu iki ismin yanında aynı soruşturma dolayısıyla hakkında yakalama kararı olan diğer isimlerin de irtibatının araştırıldığı öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal