15 Temmuz Gazisi: 'Teslim Olun' Çağrısına Ateşle Karşılık Verdiler

15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan ve gazilik onuruna sahip olan 52 yaşındaki emekli astsubay Yılmaz Lale, alçak gecenin üzerinden dört yıl geçmesine rağmen vatan savunmanın verdiği gururu ve heyecanı hala içinde yaşıyor.

11.07.2020-16:30 - (Son Güncelleme: 11.07.2020-16:44) 15 Temmuz Gazisi: 'Teslim Olun' Çağrısına Ateşle Karşılık Verdiler
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi esnasında, Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerlerin açtığı ateşle yaralanan ve gazi olan 52 yaşındaki emekli astsubay Yılmaz Lale, alçak gecenin ardından dört yıl geçmesine rağmen vatan savunmasının gururunu ve heyecanını hatırlıyor.

Lale, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini öğrendikten sonra vatan savunması için gittiği Genelkurmay Başkanlığı önünde başından geçenlerin etkisini halen o günkü gibi yaşıyor.

Genelkurmay Başkanlığı önünde onun gibi toplananlarla tankın önüne yatan ve darbeci askerleri ikna etmeye uğraşan Lale, o akşam başından geçenleri AA muhabirine anlattı.

Darbe girişimini öğrendiği andan itibaren tereddütsüz Kızılay'a gittiğini dile getiren Lale, zırhlı personel taşıyıcı içindeki darbecileri vazgeçmeleri için ikna etmek istediğini fakat komutanlarının emriyle çalışmaya başladıkları belirtti.

'EN AZ 10 VURULMUŞ İNSANI AMBULANSA GÖTÜRDÜM'

Lale, zırhlı personel taşıyıcının üzerine çıkarak ve darbeci askerlere 'teslim olun' dediğini belirterek, 'Askerler 'çıkarsak döverler, kızarlar, komutanlarımız silahlarınızı vermeyin' dediler' yanıtı verdi. Darbeci askerlere yaptıklarının suç olduğu, hesap sorulacağı, bu harekette başarılı olamayacakları gibi birçok söylemde bulunduk. Aldığımız cevap ateş oldu. En az 10 vurulmuş insanı ambulansa götürdüm. Teslim olmalarına dair söylenen her lafa ateşle karşılık verdiler.' şeklinde konuştu.

Lale, tankların durması ve geçememesi için hem askerlerin hem vatandaşların tankın önüne yattıklarını, tanklardan da kendilerine ateş edildiğini söyledi.

Mermilerin oldukça yakınlarından geçtiğini söyleyen Lale, şu ifadeleri kullandı:
'O mermiler asfalta değdiğinde bu kadar gürültü çıkaracağını bilmiyordum açıkçası. Vücudumuz tir tir titriyordu. 5 santim yanımıza kurşun isabet ediyordu. Direkt öldürmek için atmıyorlardı, taciz atışıydı ama 'ölürlerse ölsünler' gibi bir taciz atışıydı. O esnada kısa bir ara verdiler ateşe. Kadın bir albay vardı, kaldırdım yerden, yanımızdaki arkadaş 'komutanım sizin bir yeriniz kanıyor' dedi, pantolon kan olmuş vurulmuşum, elimi değdirdim, çok derin bir yara değil. Bu sırada kalabalıkların üzerine tanklar tekrar hareket etti.'

Aldığı yaranın morarması ve şişmesiyle birkaç gün sonra hastaneye gittiğini söyleyen Lale, ameliyat olduğunu ve kısa zaman içerisinde normal hayatına geri döndüğünü belirtti.

'4 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN GERİ DÖNDÜĞÜMDE O GÜNÜ TÜM HÜCRELERİMLE HİSSEDEBİLİYORUM'

Gaziliğe layık bulunması sebebiyle oldukça gururlandığını söyleyen Lale, ifadelerine şu sözlerle devam etti:

'Allah böyle bir onuru bahşetti. Gurur duyuyorum. Heyecanlı biriyim, aradan 4 yıl geçmesine rağmen geri döndüğümde o günü tüm hücrelerimle hissedebiliyorum. Vatan savunması. Vatan olmadan ne aile ne gelecek olur. Oraya vatanımızı savunmak için gittik. Demokrasinin yanında yer alacağımıza yemin ettik. Demokrasiyi de bizim elimizden kimsenin almasına müsaade etmeyecektik. Ben buna karar verdim. Karşımda kim olursa olsun bunlarla mücadele edeceğim, bu niyetle indim.'

Lale, o alçak gece ailesinin kendisinden çok az haber aldığını söyleyerek, 'Onlara kavuşmanın sevinci, olayların devlet tarafından yatıştırıldığının sevinci, yaramı hiç aklıma getirmedi. Devlet bizi gazi olarak gördü ve beratı verdi. Her askerin hayalidir gazi olmak. Meslek hayatım boyunca aldığım en büyük ödül.' diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal