15 Temmuz Gazisi Haber365'e Konuştu: Askerlerin Tamamı Darbe Olduğunu Biliyordu

15 Temmuz gecesinin kahramanlarından Yahya Tezgelen Haber365'e özel açıklamalarda bulundu. Masun ana kuzusunun bizim uydurmamız olduğunu söyleyen Tezgelen, 'En ufak rütbelisinden en üst rütbelisine kadar tamamı darbe olduğunu biliyordu.' dedi

15.07.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-16:39)

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan darbe girişiminin 4'üncü yılı geride kalırken, Türkiye tarihinin en karanlık gecelerinden biri yaşamış, yüzlerce şehit ve gazi vermişti. 

Haber365 olarak 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma günü kapsamında, o günün kahramanlarından Yahya Tezgelen ile görüştük. 

Gezi Parkı olaylarından sonra böyle bir şeylerin olabileceğinden kuşku duyduğunu söyleyen Tezgelen, devletin her şeyi iyi yönettiğini belirtti ve 'Ama 15 Temmuz gecesi böyle bir şey oldu, inanmadım. Kesinlikle beklemiyordum. Yapamazlar, cesaret edemezler diye düşünüyordum.' dedi. 

15 Temmuz gecesini anlatan Tezgelen, 'İşten yeni gelmiştim. Ablamın marketinin önünde çay içiyordum. Yeğenim bana 'Dayı genelkurmay başkanını rehin almışlar' dedi. Ben de şaka yapıyor zannettim. Sonra tekrar tekrar aynı şeyi söyleyince koşa koşa eve çıktı. O zamanın başbakanı Binali Yıldırım konuşuyordu. Ondan sonra zaten sokağa çıktım.' ifadelerini söyledi.

Tezgelen yaptığı açıklamalarda o an aklına ilk olarak babasının söylediği 'Adnan Menderes'i asmadan önce Eminönü meydanında 100 kişi toplansak engel olabilirdik.' sözünün geldiğini belirtti ve Yıldırım'ın sözü bitmeden sokağa çıktığını aktardı. 

Şişli'den Kasımpaşa'ya yürüdüğünü belirten Tezgelen oradan da bir grupla askerlerin işgal ettiği AK Parti Sütlüce İl Binası'na gittiklerini söyledi. 

O gece herkesin her şeyin farkında olduğunu söyleyen Tezgelen, 'Masum ana kuzusu tamamen bizim uydurduğumuz bir şey. Sokaktaki o teröristlerin en ufak rütbelisinden en üst rütbelisine kadar tamamı darbe olduğunu biliyordu.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal