14 Yaşındaki Suriyeli Kızı Kaçırıp İstismar Eden Gence 19 Yıl Hapis

Arnavutköy'de eski kiracılarının 14 yaşındaki Suriyeli kızını kaçırıp döverek tecavüz eden Cafer Ç. isimli şahısa 19 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

23.10.2020-12:59 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-12:41) 14 Yaşındaki Suriyeli Kızı Kaçırıp İstismar Eden Gence 19 Yıl Hapis

Arnavutköy'de Cafer Ç. isimli şahıs, eski kiracılarının 14 yaşındaki Suriyeli kızını zorla kaçırıp döverek tecavüz etti. Daha sonra ileyi "kızınızı vermezseniz öldürürüm" diye tehdit ederek evlilik yaptı. Mahkemede suçlamaları reddeden tutuklu sanık, imam nikahından sonra birlikte olduklarını iddia etti.i Mahkeme Cafer Ç.'yi toplam 19 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cafer Ç. getirildi. Mağdur Vahide M. ve ailesini temsil eden avukat Zeynep Ertekin duruşmada hazır bulundu. Duruşma savcısı Davut Dağ, esas hakkındaki mütaalasında, olayın yaşandığı tarihte 15 yaşından küçük olan Vahide M. ile sanık Cafer Ç.'nin mağdure ile anlaşarak kaçıp, gayri resmi nikahtan sonra yaşamaya başladıklarını ileri sürdü.

Mütalaada, maüdurenin ailesiyle görüşüp anlaştıktan sonra düğün yaptıkları, bir ay süre ile beraber yaşadıkları ve bu sürede mağdurenin rızasıyla birçok kez ilişkiye girdikleri, olayın sosyal medyada konu olması ve ihbar üzerine yapılan soruşturmayla mağdurenin bulunup sanığın yakalandığı belirtildi.

İKİ SUÇTAN CEZA ALDI

Mağdurenin zorla kaçırıldığı ve babasının mesaj yoluyla tehdit edildiğine dair delil bulunmadığı belirtilen mütalaada, sanığın "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Cinsel istismar" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Sanık Cafer Ç. son savunmasında mağdurenin yaşını bilmeden evlendiğini, kendisine 16-17 yaşlarında olduğunun söylendiğini iddia etti. "Eşim 17 bitti, 18 yaşındayım diyordu. Anne babası da böyle söylüyordu. Yaşı bakımından kandırıldım. İmam nikahından sonra birlikte olduk. 3,5-4 ay çıktım. Hiç dokunmadım. Yaşını bilmiyordum, yaşı bakımından kandırıldım" diyerek tahliyesini talep etti.

Sanık Cafer Ç.'nin "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçunun sabit olduğunu belirterek alt sınırdan başlamak üzere 16 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, suçun birden fazla kez yapılmış olması nedeniyle 20 yıla çıkardı. Sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını ve geleceğine etkilerini dikkate alan heyet, takdir indirimi uygulayarak 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, "Hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da cinsel amaçla ve çocuğa karşı olması sebebiyle artırım uygulayıp takdiri indirimle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal