14 Yaşındaki Çocuğun Midesinden 2 Kilo Yabancı Madde Çıkarıldı

Mardin'de 14 yaşındaki bir çocuğun midesinden 2 kilo kadar yabancı madde çıkarıldı. Doktorlar ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını söyledi.

15.12.2018-12:34 - (Son Güncelleme: 15.12.2018-12:27) 14 Yaşındaki Çocuğun Midesinden 2 Kilo Yabancı Madde Çıkarıldı

Mardin’de yurtta ikamer eden 14 yaşındaki Mehmet Ekinci rahatsızlanması neticesinde şehir merkezindeki bir hastaneye sevk edildi. Hastanede gerçekleştirilen teşhisin sonrasında ambulansla Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi. Ekinci, yapılan ameliyat neticesinde midesinden ve ince bağırdağından 2 kilo kadar yabancı materyal cisim çıkarıldı. Hastanede tedavisi süren Ekinci'nin bir hafta içerisinde taburcu olacağı bildirildi.

Çocuğunun karnından yabancı cisimler çıkarıldığı için mutlu olduğunu söyleyen Servet Ekinci, “ Çocuğum Mardin’de yurtta yaşıyor. Çocuğumun hastalığı vardı, rahatsızlanınca hastaneye sevk edildi. Hastanede filmi, röntgeni çekilmiş, karnında kötü maddeler bulunmuş. Çocuğum ambulansla Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi gönderildi. Burada ameliyat edildi. Çocuğumun karnından yabancı maddeler çıkarıldı” dedi.

'İLK KEZ BÖYLE BİR HASTAYLA KARŞILAŞTIK'

İlk defa böyle bir hastayla karşılaştığını söyleyen Çocuk Cerrahi Anabilim Dalı Doç. Dr. Mustafa Erman Dörterler, “ Hastamızın hali şimdi gayet iyidir. Hastamız 14 yaşında bize Mardin’den 112 Acil Servis’ten sevk edildi. Hasta gerçekleştirilen teşhislerde midesinde ve tüm ince bağırsaklarında ne olduğu tespit edilemeyen çok sayıda yabancı cisimle karşılaştık. Hastayı acilen ameliyata aldık. Ameliyata tüm midesini ve ince bağırsağını dolduran kitle belirledik, buda yaklaşık olarak 2 kilo kadar uzun senelerdir yediği plastik kablo, eldiven gibi cisimler gerçekleştirilen ameliyatla çıkarıldı. Hastamız bir gün yoğun bakımda kalmasının ardından servise indirdik. Şu an durumu iyi. Gelecek haftaya dek inşallah taburcu ederiz. Biz daha çok saç gibi maddeler yiyen hastalar ile karşılaştık ilk kez böyle değişik maddeler yiyen bir hasta ile karşılaştık ve şaşırdık. Hastamız uzun senelerdir bu maddeleri yediği için ince bağırsağında bir delik oldu. Hemen ameliyata aldık. Hastamızın karnında, kablo, plastik, bant ve naylon içeren çok sayıda maddeler vardı” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal