14 Yaşında Hamile Kalan Kız Evlendirildi

İstanbul'da 14 yaşındaki bir kız 17 yaşındaki sevgilisinden hamile kaldı. Durumu öğrenen aileler ise iki çocuğu evlendirdi.

04.07.2018-10:36 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-12:30)

İstanbul'da ailesiyle beraber yaşayan 14 yaşındaki lise öğrencisi İ.Y., bir akrabasını ziyarete giden 17 yaşındaki Y.E.Y. ile tanışıp sevgili oldu. Küçük kız Y.E.Y.'den hamile kaldı. İnternette kürtaj için araştırma yapmaya başladı.

KAĞIT ÜZERİNDE EVLİLİK

Akşam gazetesinden Neslihan Keskin'in aktardığına göre, İ.Y.'nin telefonunu inceleyen anne olayı duyduğunda vaziyeti eşine haber veremedi. Anne, irtibata geçtiği Y.E.Y.'nin ablasıyla kürtaj için çözüm aramaya başladı. Çocuğu aldıramayacaklarını bilen aileler, ikisi de çocuk olan İ.Y. ile Y.E.Y.'yi evlendirdi.

400 BİN TL TAZMİNAT

Çocuk gelin ve damat resmi nikah ardından aileleri tarafından bir daha bir araya getirilmedi. İ.Y., bu esnada doğum yaptı ve babasının evinde kalmayı sürdürdü. Fakat durumu kabul edemeyen babası kızıyla konuşmadı. Mahalle baskısı sebebiyle oturdukları evden de ayrılmak durumunda olan küçük kızın ailesi boşanma davası açtı. Bebek ve İ.Y. için aylık topam 3 bin lira nafaka istenirken, 200 bin maddi 200 bin liralık manevi tazminat isteğinde bulunuldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal