'12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nde Neler Yaşandı?

Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem, üzerinden geçen 20 yıla rağmen unutulmadı.

12.11.2019-13:06 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-12:54)

Düzce'de 12 Kasım 1999'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem, üzerinden geçen 20 yıla rağmen unutulmadı.

Düzce ile Bolu'da 12 Kasım 1999 yılında saat 18.57'de başlayan ve 30 saniye etkili olan 7.2 şiddetindeki deprem bölgede büyük ölçüde can ve mal kaybına sebep oldu.

Düzce bölgesinde 710, Bolu'da ise 48 kişi hayatını kaybetti. O dönemdeki depremi bizzat hisseden ve birçok yakınını kaybeden vatandaşlar hala o anları acı dolu gözlerle hatırlıyor.

ACILARIMIZI UNUTAMADIK!

Depremi yaşayan ve birçok yakınını da depremde kaybeden Menşure Aydın, "Yakınlarımızı kaybettik. Çok da kaybımız var. Acılarımızı unutmuş değiliz. Unutmamız da mümkün değil. Allah'tan geldiği için katlanıyoruz. Yapacak bir şey de yok. Amcalarımı, çocukları bizden çok kayıp vardı. Herkesin çok kaybı oldu. Zaten ne olduğunu anlamamıştık. İnsanın o zaman yaşananları unutması mümkün değil. Bir anlık oldu geçti. Çoğu insanda psikolojik rahatsızlık bile oluştu. Bir travma olarak kaldı" ifadelerini kullandı.

DEPREMİN ARDINDAN PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRENLER OLDU

Depremin yaşadığı günleri unutmadığını anlatan Binnaz Dalkılıç ise, "Yıkıldı her taraf. Ben 5'inci kattaydım. Aşağıya indik, devamlı sallandı. Ağabeyim camide kalmıştı. Hiç hastalarımızı, hastaneye gidenleri hatırlamadık. Ağabeyimin torunu ölmüştü. Onu bulup çıkardılar falan. Çok şeyler yaşadık. Unutulmuyor yaşananlar. Birçok kaybımız oldu. Hayatta kalanların durumu da kötüydü. Psikolojik tedavi görenler oldu. O günleri unutmuyoruz. Acı bitmiyor. Allah bir daha göstermesin. Böyle bir acı yaşatmasın " diye açıkladı.

30 KİŞİ, 20 GÜN BİR ÇADIRDA KALMIŞTIK

Depremin korkusunu hala atamadığını vurgulayan Durkız Canım da, "Evdeydik. 2 katlı evimiz vardı. Çoluk çocuk alt kattaydık. Ev sallandı, ev üstümüze yıkılsa biz çoktan ölmüştük. Allah'ım bizi korudu. Çıktık oradan 20 gün, 30 kişi komşular, çoluk çocuk bir çadırda kalmıştık" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal