11 Milyon Fidan Toprakla Buluşmaya Hazırlanıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 11 Kasım'da 81 ilde yapılacak etkinlikle saat 11.11'de 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını söyledi.

03.09.2019-18:45 - (Son Güncelleme: 03.09.2019-18:43) 11 Milyon Fidan Toprakla Buluşmaya Hazırlanıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılı münasebetiyle Sivas'ta düzenlenen Orta Anadolu Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulundu.

13 MİLYAR HEKTAR ALAN

Bakan Pakdemirli, dünyada toplam toprak alanının, 13 milyar hektar olduğunu ve bu alanın sadece 5 milyar hektarlık kısmının tarım alanı olduğuna dikkatleri çekti.

YAPTIĞI AÇIKLAMADA İSE ŞU İFADELERE YER VERDİ:

"Bu alanın da 1,5 milyar hektarlık bölümü, işlenen tarım alanı olarak kullanılmakta ve tarıma elverişli olan bu araziler hızla azalmaktadır. Geleceğin dünyasında, gıda ve tarım, bugünkünden çok daha önemli ve kritik bir noktada olacaktır. Bu sebeple tarımı çok önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, gıdayı kontrol eden, dünyayı da kontrol edecektir” dedi. Bakan Pakdemirli, önümüzdeki süreçte, gıda sorunlarıyla karşılaşmamak için gerekli tedbirlerin alınması, uygun politikaların üretilmesi ve bu kapsamda tarım sektörüne yatırım yapılıp, her türlü yenilik ve teknolojiye en üst düzeyde destek vermenin elzem olduğunu ifade ederek, “Artık, özellikle tarıma elverişli topraklar, geleceğin gözde hedeflerini teşkil etmektedir. Tarımın en önemli girdilerinden biri olan ve de biri diğerinden ayrı düşünülemeyen iki unsurundan biri toprak ise, diğeri sudur. Bu iki hayati kaynağı, en uygun koşullarda ve en optimum şekilde kullanmak zorundayız. Su kaynaklarını ve havzalarımızı potansiyel olarak, kirlilikten ve yok olmaktan korumak, bir disipline tabi tutmak için elimizden gelen her türlü tedbiri alıyoruz. Su kanunu çalışmalarının da hızlandırılarak, yasal alt yapının güçlendirilmesi, önümüzdeki sürecin önemli kazanımlarından birisi olacaktır. "

Son dakika Gündem HAberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal