11 Eylül Saldırıları 18. Yılında Abd'de Hatırlandı

ABD, 3 bin insanın öldüğü ülkedeki en büyük kayıp olan 11 Eylül'ün 18. senesini anıyor.

10.09.2019-12:18 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-14:46)

ABD, nerdeyse 3 bin insanın ölümüne sebep olan ve ülkedeki en kapsamlı terör olayı olan 11 Eylül'ü 18. senesinde anıyor.

Dünyanın kaderini değiştiren 11 Eylül 2001 olaylarının ardından 18 yıl geçmesine rağmen bıraktığı olumsuz etki sürüyor. 

ABD'nin 11 Eylül saldırılarının sonrasında  terörle mücadele, demokrasi ve özgürlüğe davet amacıyla Afganistan ve Irak'ı işgali, bölgede kaos, mezhep kavgası, birçok terör örgütünün açığa çıkmasına neden olduğu için eleştiriliyor.

ABD Başkanı Donald Trump da ABD'nin Afganistan ve Irak'ı işgalinin önemli bir yanlış olduğunu bildirdi.

11 Eylül  2001'de Ne Oldu?Amerikan ekonomisinin merkezi New York, 11 Eylül sabahı İkiz Kuleler'e terör saldırısında bulundu.

Newark, Boston ve Washington'dan San Francisco ve Los Angeles'a hareket eden 4 yolcu uçağına el koyuldu.Sonrasında Los Angeles'a hareket eden  Amerikan Airlines'a bağlı olarak kaçırılan uçak, bölgenin saatiyle 08.46'da İkiz Kuleler'in kuzey yönündeki binasına vurdu.

Bunun sonucunda Kulenin kuzeyinde yangın meydana gelirken, United Airlines'a ait kaçırılan diğer bir uçak da ilk bombalamanın 17 dakika sonrasında canlı yayında güney kulesine çarptı.

İkiz Kuleler'e saldırıların ardından kaçırılan bir diğer uçak ise ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına vurdu.

Kaçırılan son uçak ise Pennsylvania bölgesinde F-16'lar tarafından yerle bir oldu.

11 Eylül terör olayının ardındanuçakları kaçıran 19 zanlı dışında, New York, Washington and Pennsylvania'da toplam 2 bin 977 kişi öldü.

ABD'nin gelmiş geçmiş en büyük saldırısı olan 11 Eylül, El-Kaide terör lideri Usame Bin Ladin taradından gerçekleştirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal