101 Yaşında Coronavirüsü Yendi

Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde yeni tip coronavirüs tedavisi gören 101 yaşındaki Nazi Önlük, hastalığı yenerek taburcu oldu.

20.04.2020-19:03 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-18:59) 101 Yaşında Coronavirüsü Yendi
Öksürük ve nefes darlığı şikayetiyle 9 gün önce hastaneye kaldırılan 101 yaşındaki Nazi Önlük'ün, yapılan testler sonucunda coronavirüse yakalandığı anlaşıldı.

Hastalığı yenen 101 yaşındaki vatandaş, tedavisinde görev alan çalışanların alkışları eşliğinde taburcu oldu.

Kartal Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, yaklaşık olarak bugüne kadar 2 bin civarında hastayı yatırarak tedavi ettiklerini, bu hastalardan 1400'ünü de tedavilerini başarılı şekilde bitirerek taburcu ettiklerini ifade etti.

Demirhan, Nazi Önlük'ün de bu hastalardan biri olduğunu dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Bu hanımefendi 101 yaşında. Nefes darlığı, genel durum düşüklüğü ve öksürük şikayetiyle yaklaşık olarak 9 gün önce hastanemize müracaat etti. Arkadaşlarımız Kovid-19 polikliniğinde hastayı muayene ettiler, PCR testi yapıldı ve hemen bilgisayarla tomografisi çekildi. Çekilen bilgisayarlı tomografisinde, akciğerinde Kovid-19'a bağlı zatürre olduğunun tespiti üzerine Nazi Hanım hemen servise yatırıldı. Klinikte nefes darlığı ve öksürüğüne yönelik tedavilerin yanında Bakanlığımızın bize sunmuş olduğu çok güzel ilaçlar da var. Çok güzel, çok ciddi ilaçlarla hastamızın hemen tedavisi başladı. 7, 8. günde ateşi düşen, nefes darlığı ortadan kalkan, kendi ihtiyaçlarını görebilir hale gelen, akciğer bulguları düzelen hastayı da şifa ile taburcu ettik."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal