1000 TL Pandemi Sosyal Yardım Başvuru Sonuçları Açıklandı ? E-Devlet ile Sorgulayın

Coronavirüs salgını döneminde Sosyal Yardım ödemeleri kapsamında 20-26 Nisan tarihleri arasında alınan başvuru işlemlerinin ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki Pandemi Sosyal Yardım Parası ödemeleri ne zaman sonuçlanacak, ödemeler ne zaman başlayacak?

02.05.2020-20:53 - (Son Güncelleme: 02.05.2020-20:54) 1000 TL Pandemi Sosyal Yardım Başvuru Sonuçları Açıklandı ? E-Devlet ile Sorgulayın

Tüm dünyada salgın haline gelen Coronavirüs salgını sonrası hükümetin toplumda ekonomik anlamda desteğe ihtiyaç duyanlara yönelik başlattığı sosyal yardım desteği geçtiğimiz haftalarda başvuruya açılmıştı. E-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ile yapılan başvurular yine aynı yöntemle sorgulanabilecek.

Sosyal Yardıma Başvuru Nasıl Yapılır?

E-Devlet’te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden başvurular alınıyor. Bu kapsamda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Sosyal Destek Programına T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanların pazartesi, "2" olanların salı, "4" olanların çarşamba, "6" olanların perşembe ve "8" olanların cuma günü başvuru yapabileceğini belirtti. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada cumartesi ve pazar günleri ise sınırlama olmaksızın herkesin başvurabileceğini aktardı.

Değerlendirmeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani bir haneden sadece bir kişi başvurup 1000 lirayı alabilecek. Aynı haneden birden çok başvuru olursa sadece biri dikkate alınacak.

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Bakanlık, e-Devlet üzerinden yapılacak 1000 lira nakdi desteğe ilişkin başvuru kıstaslarını da belirledi. Desteğin daha önce dağıtımı yapılan ilk iki fazında sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi aileleri merkeze alan Bakanlık, 3. fazda kapsamı genişletti.

Buna göre, Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten yararlanmamış olanlar Faz 3'e başvuruda bulunabilecek.

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak. İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar yararlanamayacak.

Ödemeler 1000 TL Olarak Verilmeye Başlandı

Sonuçların ilk etabı açıklanmaya başlandı. Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapacak. Vatandaşlar, başvuru süreçlerini e-Devlet üzerinden takip edebilecek.

Başvurusu sırasında İBAN bilgilerini giren vatandaşların 1000 TL'si , hesaplarına gönderilecek. İBAN bilgisini girmeyenlere ise PTT aracılığıyla ödeme yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal