10 Kasım Törenindeki Hataya Kızan Vali: Hepsini Görevden Alın!

Konya'da 10 Kasım anma törenleri sırasında İstiklal Marşı'nın okunması gecikti. Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın uyarılarına rağmen okunmayan İstiklal Marşı, siren sesleri çalmaya başlayınca verildi. Bunun ardından vali, "Sorumluların hepsini görevden alın" dedi.

10.11.2018-11:12 - (Son Güncelleme: 10.11.2018-11:04) 10 Kasım Törenindeki Hataya Kızan Vali: Hepsini Görevden Alın!

Atatürk'ün ölümünün 80'inci yıl dönümü sebebi ile Atatürk Anıtı’nda yapılan törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, diğer protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

"VALİ'YE TÖRENİ YÖNETTİRİYORLAR"

Tören çelenk yerleştirmesi ile başladı. Saatler 09.05'e az bir süre kala Vali Cüneyit Orhan Toprak, vazifelilere İstiklal Marşı'nın okunması gerektiği ikazını yaptı. Fakat ikaza karşın okunmadı. Saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. Vali Toprak da vazifelilere 'İstiklal Marşı'na geçin' diye tepki gösterdi. Gecikme sebebi ile sirenler arasında İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşu yapıldı. Tören ardından Vali Toprak, sorumlu müdüre, gecikmenin meydana gelmesine tepki gösterip ihmali olanlarla alakalı, "Töreni düzenleyici, hepsini vazifeden alın. Vali'ye tören idare ettiriyorlar" diye emir verdi.

Vali Toprak, anıtta yapılan törenin sonrasında Devlet Tiyatrosu'nda yapılacak programa giderken de yanında olan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin ile yaptığı konuşmada, vazifelileri 3-4 defa müdahale etmesine karşın İstiklal Marşı'nın okunmadığını aktardı.

Devlet Tiyatrosu'nda yapılan tören, Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamı ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan oratoryo sunulmasıyla devam etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal